Η ΑΕΛ είχε εξαιρετική συγκομιδή με ΑΠΟΕΛ εκτός και Ομόνοια εντός, καθώς οι 4 βαθμοί είναι πολύ ικανοποιητικοί αν θυμηθούμε με ποιες προϋποθέσεις πήγε η ομάδα σε αυτά τα παιχνίδια. Οι γαλαζοκίτρινοι και κατ’ επέκταση ο Τσέντομιρ Γιανέφσκι, επέλεξαν να κλείσουν τους χώρους πίσω περισσότερο και να ψάξουν μέσω αντεπίθεσης το γκολ στις δύο αυτές αναμετρήσεις.
Στο ματς με το ΑΠΟΕΛ αυτό δεν πολύ έγινε, να βγει δηλαδή η ομάδα μπροστά, σε αντίθεση με το ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια όπου το σύνολο του 61χρονου τεχνικού δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια στην επανάληψη πέραν του γκολ που είχε πετύχει από το πρώτο μέρος.
Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μπροστά τους το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα και μοναδικός στόχος είναι η συνέχεια στις επιτυχίες. Τα δεδομένα λογικά θα διαφοροποιηθούν καθώς η ΑΕΛ θα πρέπει να είναι η ομάδα που θα επιτεθεί και πρέπει να βρει τον τρόπο να διασπάσει την κλειστή άμυνα που αναμένεται να βρει μπροστά της.
Στον αγώνα κυπέλλου με τον Ερμή παρότι είχε την συντριπτική κατοχή μπάλας δεν μπόρεσε να βρει και τόσο εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Οπόταν είναι και ένα στοίχημα για τον Σκοπιανό κόουτς να βρει τη λύση σε αυτό το κομμάτι και έδειξε πως μπορεί, καθώς με την έλευση του, είναι εμφανής η διαφορά στην τακτική και το πλάνο.

Αριστείδου Μιχαήλ