Μεγάλο διπλό και τεράστιο βήμα πρόκρισης για την Ντόρτμουντ που επικράτησε με 4-1 της Σεβίλλης.
Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό με τρομερό σουτ του Γκερέιρο από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Λίγο μετά (10’) ο Μάιερ είπε δύο φορές «όχι» στον Ελ Νεσιρί. Στο 20’ ο διαιτητής απέβαλε τον Ελ Νεσιρί αλλά το VAR τον ενημέρωσε πως στην αρχή της φάσης υπήρχε φάουλ στον Χεσούς Νάβας. Έτσι η κόκκινη αποσύρθηκε. Ο Αντεγέμι στο 35’ έκανε ωραία κίνηση και βγήκε σε εξαιρετική θέση αλλά πλάσαρε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Ελ Νεσιρί έπιασε την κεφαλιά και ο Μάιερ έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Καρμόνα σηκώθηκε μόνος του αλλά δεν βρήκε στόχο με το κεφάλι. Στο 41’ ήρθε το 0-2 με τον Μπέλινγχαμ να αδειάσει τον Γκουντέλι και να πλασάρει με το μυτάκι τον Μπόνο. Μόλις δύο λεπτά μετά η Ντόρτμουντ πέτυχε και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Αντεγέμι ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπραντ. Η Σεβίλλη μείωσε στο 51’ με κεφαλιά του Ελ Νεσιρί και με τη σέντρα ο Μουκοκό βγήκε τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μπόνο. Στο 75’ όμως ο Μπραντ νίκησε με κεφαλιά τον γκολκίπερ της Σεβίλλης και έγραψε το 1-4. Δέκα λεπτά μετά οι Γερμανοί είχαν δοκάρι με τον Μάλεν και η Σεβίλλη είχε δοκάρι στο 86’ με τον Ντόλμπεργκ.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Τέλες, Καρμόνα, Σάλας, Νάβας (46’Μοντιέλ), Γκουντέλι, Ράκιτιτς (62’Ντιλέινι), Χορδάν (77’Ντόλμπεργκ), Ίσκο (62’Πάπου Γκόμες), Σούσο (46’Λαμέλα), Εν Νεσιρί

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάιερ, Σλότερμπεκ, Εζκάν (85’Α.Παπαδόπουλος), Γκερέιρο (80’Ρόθε), Μενιέ, Ζίλε, Τσαν, Μπέλινγκχαμ, Μουκοκό (80’Μοντέστ), Μπραντ (85’Αζάρ), Αντεγέμι (64’Μάλεν).