Αρνητική ήταν η απόφαση του Εφετείου στην αίτηση αναστολής της ποινής φυλάκισης που υπέβαλαν οι δικηγόροι του 82χρονου Χρύσανθου, ο οποίος καταδικάστηκε σε δύομισι χρόνια φυλάκισης για ρίψη πυροβολισμών εναντίον 67χρονου. Πλέον το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα
Μιλώντας στο AlphaNews.live η συνήγορος υπεράσπισης του ηλικιωμένου, Μαρία Νεοφύτου, ανέφερε ότι επικράτησε η αρνητική γνώμη των δύο εκ των τριών δικαστών, σύμφωνα με τους οποίους, ενόψει της σοβαρότητας του αδικήματος που διαπράχθηκε, δε θα πρέπει να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης, ώστε να μην δοθούν λανθασμένα μηνύματα. Αντίθετη, θετική, θέση είχε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου.
«Αναμένουμε την θέση του Γενικού Εισαγγελέα ως προς το θέμα της προεδρικής χάριτος, αναφορά στην οποία είχε κάνει ο Πρόεδρος όταν επιβλήθηκε η άμεση ποινή φυλάκισης. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί με την απόφαση του Προέδρου του Εφετείου. Είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και θα μπορούσε να διαχωριστεί από τις άλλες υποθέσεις του τόσο σοβαρού αδικήματος.»
Ο 82χρονος αναμένεται να ενημερωθεί άμεσα με τη βοήθεια ψυχολόγου και καρδιολόγου, λόγω και των προβλημάτων υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Πηγή: Alphanews