Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, ο Κύπριος προπονητής Πάμπος Χριστοδούλου ανέλυσε το ντέρμπι του Τσιρείου μεταξύ του Απόλλωνα και της Ομόνοιας, αναλύοντας τις δύο ομάδες για την εικόνα που παρουσιάζουν μέχρις στιγμής:

-Για το παιχνίδι: «Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοήθησε τις δύο ομάδες. Η Ομόνοια πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο, αλλά μετά που προηγήθηκε εμφάνισε άλλο πρόσωπο. Ο Απόλλωνας έχασε αρκετές ευκαιρίες, ήταν έκπληξη για μένα το πώς συμπεριφέρθηκε η Ομόνοια μετά που προηγήθηκε. Ήταν γενικά καλύτερος ο Απόλλωνας στο δεύτερο μέρος, η Ομόνοια δεν άλλαξε το ρυθμό της και δίκαια νίκησε».

-Για τον Απόλλωνα: «Από τη μέρα που ήρθε ο Καταλά, φάνηκε η διαφορά στο κομμάτι της κατοχής της μπάλας. Υπάρχει περισσότερη υπομονή. Προηγουμένως ο Απόλλωνας είχε μεν τρεξίματα, αλλά δεν είχε το passing game που έχει τώρα με τον Καταλά. Δίνει περισσότερη ηρεμία στην ομάδα και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε υπομονή και επιζήτησε το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό. Όταν βρήκε τις ευκαιρίες κατάφερε να ισοφαρίσει και να προηγηθεί».

-Για την Ομόνοια: «Δεν είναι της φιλοσοφίας της ομάδας το 3-5-2. Ο κόσμος της επιζητεί επιθετικό ποδόσφαιρο, να πρεσάρει μπροστά. Κάποια πράγματα δεν της βγαίνουν, δεν έχει τη διάρκεια που πρέπει στο επιθετικό κομμάτι κι αυτό της στοιχίζει. Δεν παρουσίασε καλό ποδόσφαιρο στο ντέρμπι κι αυτή είναι αλήθεια».

Ανδρέας Βεντούρης