Νίκη δεν πανηγύρισαν αλλά πήραν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός και ΑΕΛ μετά το μεταξύ τους 0-0 του ΓΣΠ με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος α’ κατηγορίας.
Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο, είναι και οι δύο χαμένοι καθώς αφενός ο Ολυμπιακός στην έδρα του και με παίκτη περισσότερο είχε ευκαιρία για την πρώτη νίκη και αφετέρου η ΑΕΛ την οποία δεν έπαιρνε άλλο χωρίς νίκη… αλλά τελικά την πήρε.
Στο 8ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα για να ανοίξει το σκορ αλλά ο Τσέποβιτς αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του μετά από χέρι του Μπάρτι. Ο Μολ στο ντεμπούτο του… ψάρεψε τον Σέρβο επιθετικό της ΑΕΛ, έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα.
Στο 26’ η ΑΕΛ σκόραρε με τον Κάσα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιοντ του Μιλινστεάνου στο ξεκίνημα της φάσης.
Η ομάδα της Λεμεσού από το 50’ αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπάστο για δυνατό μαρκάρισμα στον Σάλι. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε ούτε φάουλ, ενημερώθηκε από το VAR για υποψία κόκκινης, πήγε το είδε στο on field review και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.
Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι τις καθυστερήσεις όπου χάθηκαν δύο τεράστιες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα.
Στο 90+3 από κοντά ο Γκεριέ έστειλε την μπάλα έξω, ενώ στο 90+5 η ΑΕΛ είχε διπλό δοκάρι με Σις και Κασάνικλιτς στην ίδια φάση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Καρντασιάν (79′ Πεχλιβάνης), Μπάρτι, Σάλι (51′ Καπαρτής), Ντεσιρέ (79 Χέντρικς), Γκεριέ, Έσελινγκ, Ευτυχίδης (88′ Δόσης), Ψύχας, Νάνι, Κυριάκου
Στον πάγκο: Τσαρλς, Κόβατς, Ντουράνσκι, Πουέρτας, Χριστοδούλου, Ιωάννου, Καπαρτής,  Ζευκής, Χατζημιτσής

ΑΕΛ: Μουριέλ, Τεσέιρα, Μπάστο, Κάσα (82′ Κασάνικλιτς), Ζντραβκόφσκι, Τσέποβιτς (65′ Μπεραχίνο), Μακρής (65′ Σις), Παντελή (82′ Κοντινέλα), Τσίμπολα, Μιλιντσεάνου (53′ Φραντζής), Ντα Σίλβα
Στον πάγκο: Ολιβέιρα,  Παπαφώτης, Μιραλάς, Ανδρέου, Πάβλοβιτς, Μπιλοβάρ, Ντοναλντόνι

 

ΓΚΟΛ:-
ΚΙΤΡΙΝΕΣ
: Γκεριέ, Κυριάκου/Τσίμπολα, Παντελή
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
: Μπάστο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1.275

Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Αναστασίου Στέφανος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Κώστα Ροβέρτος
AVAR: Δημητριάδης Μάριος
Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
Το παιχνίδι παρακολουθούν περίπου 400 φίλοι του Ολυμπιακού και περίπου 300 φίλοι της ΑΕΛ.
5′ Κίτρινη κάρτα στον Τσίμπολα για δυνατό φάουλ στον Ψύχα.
7′ Κερδίζει πέναλτι η ΑΕΛ για χέρι του Μπάρτι.
8′ Ο Τσέποβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, επέλεξε την αριστερή γωνιά του Μολ αλλά ο Ελβετός τερματοφύλακας τον… ψάρεψε, έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα με την βοήθεια και του δοκαριού.

16′ Απειλεί η ΑΕΛ. Σουτ του Τσέποβιτς από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στον Γκεριέ και έφυγε κόρνερ.
21′ Κίτρινη κάρτα στον Παντελή για φάουλ στον Ευτυχίδη.
26′ Πέτυχε γκολ η ΑΕΛ αλλά ακυρώθηκε. Ο Μιλιντσεάνου έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μπάρτι στην προσπάθεια του να διώξει έστειλε την μπάλα στον Κάσα ο οποίος με πλασέ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το VAR έλεγξε την φάση, έβαλε τις γραμμές και βρέθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μιλιντσεάνου στο ξεκίνημα της φάσης.

43′ Κίτρινη κάρτα στον Μάριο Νεοφύτου ο οποίος σήμερα έχει ρόλο βοηθού προπονητή στην ΑΕΛ.
45+2′ Σέντρα-σουτ του Μακρή από δεξιά, σε ετοιμότητα ο Μολ μάζεψε την μπάλα.
45+3′ Φάουλ του Σάλι, κεφαλιά του Νάνι, μάζεψε ο Μουριέλ.
45+4′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Κάσα έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μακρής υπό πίεση έβαλε το πόδι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μολ.
Τέλος α’ ημιχρόνου.
Τα στατιστικά του α’ ημιχρόνου.

Έναρξη β’ ημιχρόνου.
46′
Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες.
47′ Γύρισμα του Κάσα στα χέρια του Μολ.
50′ Μένει με δέκα ποδοσφαιριστές  λόγω αποβολής του Μπάστο για σκληρό μαρκάρισμα  στον Σάλι. Ο διαιτητής δεν υπέδειξε ούτε φάουλ, ενημερώθηκε από το VAR για υποψία κόκκινης, πήγε το είδε στο on field review και απέβαλε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ.

 65′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα Σις και Μπεραχίνο, έξω Μακρής και Τσέποβιτς.
78′ Ο Καπαρτής δοκίμασε ένα σουτ από πολύ μακριά χωρίς καμιά τύχη.
79′ Διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Χέντρικς και Πεχλιβάνης μέσα, έξω Ντεσιρέ και Καρντασιάν.
80′ Απειλεί η ΑΕΛ. Ο Μπεραχίνο έπιασε την κεφαλιά, ο Μολ ήταν σε ετοιμότητα και έπεσε και μάζεψε την μπάλα.
82′ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γκεριέ κινήθηκε ωραία από αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Πεχλιβάνης προσπάθησε δύο φορές να νικήσει τον Μουριέλ ο οποίος απέκρουσε και τα δύο σουτ του επιθετικού του Ολυμπιακού.
82′ Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ. Μέσα Κασάνικλιτς και Κοντινέλα, έξω Κάσα και Παντελή.
88′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μουριέλ πρόλαβε να διώξει με γροθιές μπροστά από τον Χέντρικς που ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα.
90+2′ Αποβλήθηκε ο βοηθός προπονητή της ΑΕΛ Μάριος Νεοφύτου.
90+3′ Ανεπανάληπτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Γκεριέ με κεφαλιά μόνος μπροστά από τον Μουριέλ, έστειλε την μπάλα πολύ έξω.
90+5′ Τεράστια διπλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Σις σημάδεψε στο δεξί δοκάρι του Μολ, στην επιστροφή της μπάλας ο Κασάνικλιτς έκανε νέο σουτ αλλά και πάλι το δοκάρι έσωσε τον Ολυμπιακό.

——————————————————————————-