Για το ντέρμπι με την ΑΕΛ κι όχι μόνο, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

Για την προετοιμασία: «Πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Είχαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαν κάποια προβλήματα, μείναμε μόνο με μία απουσία. Ο μόνος που έκανε ατομικό πρόγραμμα ήταν ο Ράφαελ Μορέιρα. Τις δύο τελευταίες μέρες κάνει ένα πρόγραμμα επανένταξης, είναι σχεδόν απίθανο να κερδίσει θέση στην 23άδα. Έχουμε 28 ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν τις θέσεις στην αποστολή. Βγάζουμε από την εξίσωση τον Γουΐλερ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής».

Για το ότι μετά από διακοπή το ΑΠΟΕΛ δεν φέρνει καλά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια: «Τα τελευταία δυο με δυόμιση χρόνια, επειδή ζήσαμε αρκετές διακοπές, αυτό που σε συνοδεύει στη διακοπή είναι το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα. Εμείς είχαμε αρκετά κακά αποτελέσματα. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, το καλύτερο από πλευράς ψυχολογίας ήταν ότι νικήσαμε. Συνήθως όταν μια ομάδα μπαίνει σε έναν ρυθμό, είναι καλό να τον κρατάς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα συνεχίσουν. Αυτή η αγωνιστική έχει μία ιδιαιτερότητα. Συγκρούονται ισοδύναμες ομάδες και θα είναι διπλό το κέρδος αν υπάρξουν νικητές».

Για το ότι έχει καιρό να πετύχει 2η σερί νίκη το ΑΠΟΕΛ: «Είναι ξεκάθαρο πως ομάδα που… κολλάει νίκες, καρπώνεται πολλαπλά οφέλη. Βαθμολογικά και ψυχολογικά. Συνήθως θα μιλήσουμε για τα λάθη μας που πρέπει να διορθώσουμε. Όπως το ότι δεν νικήσαμε ακόμη στο ΓΣΠ, να πετύχουμε 2η σερί νίκη, ο κάθε ποδοσφαιριστής να βγάλει την προσωπικότητά του. Θεωρώ ότι σιγά σιγά δημιουργείται μια καλύτερη ομοιογένεια, ότι αισθάνονται τα χαρακτηριστικά των συμπαικτών τους και προχωρούμε. Αδημονούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Για τον Δώνη: «Θα υπάρξει μία συνέντευξή του. Για τον Τάσο είναι μια νέα αφετηρία. Αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητά του και το πού έχει αγωνιστεί, οι προσδοκίες είναι ψηλές. Έχει στοιχεία που μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Για το πρόγραμμα: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν παίζει ρόλο. Θεωρώ ότι έχουμε από τα πιο δύσκολα προγράμματα. Οι ομάδες θα αποκτήσουν σιγά σιγά ομοιογένεια και θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

Για τον Αΐλτον που τερμάτισε την καριέρα του: «Είναι προφανές ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε πολύ σοβαρή επιρροή στην κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη. Σημάδεψε με τα γκολ του αποτελέσματα που θα μείνουν στην ιστορία. Ένας παίκτης που πρόσφερε θέαμα. Στο ποδόσφαιρο θα μείνουν οι καλές στιγμές, σημασία έχει τι αφήνεις. Ο Αΐλτον ήταν ένα γρανάζι μιας μηχανής που έγραψε ιστορία. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δρόμοι μας θα συναντηθούν ξανά».