Η Ρεάλ πήρε ως λάφυρο τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Σέλτικ (3-0) το βράδυ της Τρίτης, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League, ωστόσο η νίκη της αποδείχτηκε πύρρειος, με τον Καρίμ Μπενζεμά να αποτελεί το “θύμα” από πλευράς μερένγκες.
Ο Γάλλος διεθνής φορ χτύπησε και αποχώρησε στο ημίωρο, με τον Κάρλο Αντσελότι να εκφράζει μεν αισιοδοξία πως ο τραυματισμός του δεν θα είναι σοβαρός αλλά η διάγνωση που έγινε την Τετάρτη να κάνει λόγο για «τραυματισμό στον ημιτενοντώδη μυ και υπεφόρτωση στον τετρακέφαλο, αμφότεροι στον δεξιό μηρό».
Τουτέστιν, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, ο Μπενζεμά θα χρειαστεί να μείνει για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων εκτός δράσης, γεγονός που τον θέτει νοκ-άουτ από το μαδριλένικο ντέρμπι με την Ατλέτικο στις 18 Σεπτεμβρίου αλλά και από τους προσεχείς αγώνες της Γαλλίας στο Nations League με αντιπάλους τις Αυστρία (22/9, εντός) και Δανία (25/9, εκτός).
Στόχος του είναι να προλάβει το ματς με την Οσασούνα στις 2 Οκτωβρίου, με την απώλεια της Ρεάλ να είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως ο Μπενζεμά ήταν μαζί με τον Κουρτουά οι δύο μοναδικοί παίκτες που δεν είχαν χάσει ούτε λεπτό συμμετοχής στην αρχή της φετινής σεζόν.