Αυτή κι αν ήταν… εφιαλτική πρεμιέρα για την Τσέλσι. Ηττα 1-0 στο Ζάγκρεμπ από την ψυχωμένη Ντιναμό και με το… καλησπέρα του Champions League αγχώνεται για το μέλλον. Οι Λονδρέζοι ήταν κάκιστοι, είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, την ώρα που οι Κροάτες έβγαλαν πάθος και πήραν μόλις την 4η τους νίκη σε 37 αγώνες των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Από τα χειρότερα πρώτα 45λεπτα της φετινής σεζόν για την Τσέλσι, η οποία παρουσιάστηκε νωθρή στο Μάξιμιρ. Κακή κυκλοφορία, ανούσιος έλεγχος και καμία φάση! Φοφανά και Ομπαμεγιάνγκ ήταν στο βασικό σχήμα, με τον Γκαμπονέζο να προσπαθεί, αλλά να μην έχει ούτε σουτ στην αντίπαλη εστία. Αντίθετα, η Ντιναμό έβγαλε πάθος, εκμεταλλεύθηκε κάθε αμυντική αδυναμία και φρόντισε να… σοκάρει την αντίπαλό της.
Μόλις στο 13ο λεπτό, ο Πέτκοβιτς έβγαλε υπέροχη κάθετη, ο Όρσιτς άφησε πίσω του τον Φοφανά και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 1 -0. Μάλιστα, ήταν το 5ο του τέρμα σε επτά ματς στη διοργάνωση. Αντίδραση της Τσέλσι; Καμία… Οι Κροάτες ήταν εξαιρετικοί στο ανασταλτικό κομμάτι και δυο φορές απείλησαν με Ορσιτς και Αντέμι, ωστόσο τα σουτ δε βρήκαν στόχο.
Στην επανάληψη, η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά, ο Ζίγιεχ έδωσε ώθηση, αλλά ο Χάβερτς στο 48’ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Ένα λεπτό αργότερα, οι Μπλε πανηγύρισαν προσωρινά το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο το VAR έφερε και την ακύρωση του τέρματος, μιας και ο Τσίλγουελ που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ. H Nτιναμό απάντησε στο 55’, όμως η σουτάρα του Ριστόφσκι βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Τσέλσι πίεσε, είχε καλές στιγμές με τον Ζίγιεχ, ενώ στο 86’ πλησίασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ. Ο Τζέιμς είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι, ενώ Μάουντ και Ζίγιεχ νικήθηκαν από τον εντυπωσιακό Λιβάκοβιτς! Οι Λονδρέζοι πίεσαν μέχρι το τέλος, όμως η Ντιναμό δε λύγισε…