Εφιαλτικό ήταν το βράδυ της Εθνικής μας στην Πρίστινα, δεχόμενη τη βαριά ήττα από το Κόσοβο με 5-1 τερματίζοντας στην τελευταία θέση του Β’ Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος Εθνών, παρά την ήττα της Βορείου Ιρλανδίας από την Ελλάδα με 3-1. Η Εθνική μας είχε κάκιστη απόδοση, υπέκυψε στην ανωτερότητα των Κοσοβάρων που έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο…
Ο Μουσλίγα άνοιξε το σκορ στο 22’, ο Ρουντάνι διπλασίασε το σκορ για τους γηπεδούχους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ μέσα σε έξι λεπτά στο β’ ημίχρονο πέτυχαν άλλα δύο γκολ με τους Ρασάνι (46’) και Μουρίκι (52’), με τον Ρομπέρζ να πετυχαίνει στο 81’ το πρώτο του γκολ με την Εθνική μα αλλά ο Μουρίκι στο 84’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Πλέον, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ σε αγώνες μπαράζ για να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Δ’ Κατηγορία…

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΕΛΛΑΔΑ        15
2.ΚΟΣΟΒΟ       9
3.Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ  5
4.ΚΥΠΡΟΣ        5

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Ουϊκάνι, Χαντεργκιονάι, Ραχμάνι (64′ Ντρέσεβιτς), Κριεζίου, Ρουντάνι, Μουσλίγια, Φαζίλι, Τσέλινα, Ρασανί (64′ Μπιτίκι), Ζένελι (81′ Ρατσίτσα), Μουρίκι.
Στον πάγκο: Μούριτς, Μπεκάι, Αλίτι, Κριέζιου, Ράσιτσα, Εμερλάχου, Ντελόβα, Κράσνικι, Λοσάι, Ντρέσεβιτς, Ντομγκιόνι, Μπιτίκι.
Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Ν. Ιωάννου, Λοΐζου (46′ Χριστοφή), Αρτυματάς, Χ. Κυριάκου (46′ X. Xαραλάμπους), Τζιωνής (59′ Παπουλής), Κάστανος. (59′ Γκόγκιτς) Σωτηρίου (72′ Κακουλλής).
Στον πάγκο: Δημητρίου, Τούμπας, Καρώ, Αντωνιάδης, Γκόγκιτς, Εφραίμ, Χριστοφή, Χαραλάμπους, Παναγιώτου, Παπουλής, Κορρέα, Κακουλλής.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κριέζιου.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 22’ Μουσλίγα, 45+1’ Ρουντάνι, 46’ Ρασάνι, 56’, 84’ Μουρίκι / 81’ Ρομπέρζ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστο Τόβερ.
ΒΟΗΘΟΙ: Σίλβερ Κόιβ, Στεν Κλάασεν.
4ΟΣ: Γιούρι Φρίσερ.
VAR: Τζιανλούκα Αουρελιάνο
AVARl Ντάριο Σετσόνι

LIVE Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Έναρξη αγώνα.
1’ Τεράστια ευκαιρία για την Εθνική μας! Ο Λοΐζου έκανε το δυνατό σου από πολύ πλεονεκτική θέση στην περιοχή, απέκρουσε σωτήρια ο Ουΐκάνι!
9’ Ο Ρουντάνι εντός περιοχής αντί να πλασάρει πήγε να πασάρει κι έβγαλε την μπάλα έξω, χάνοντας την ευκαιρία για το Κόσοβο.
15’ Σουτ από τον Μούσλια, έξω.
22’ 1-0 ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. Με πλασέ ο Μουσλίγα ανοίγει το σκορ. Διαμαρτυρίες από την Εθνική μας για φάουλ στον Κατελάρη προτού επιτευχθεί το γκολ. Μετράει το γκολ…
30’ Κεφαλιά από τον Μπιτίκι, απέκρουσε ο Παναγή.
33’ Σουτ από τον Λοΐζου από πολύ καλή θέση, κόντραρε η μπάλα σε αντίπαλο.
37’ Μεγάλη ευκαιρία για το Κόσοβο. Ο Ρασάνι έκανε το σουτ εντός περιοχής από πολύ καλή θέση, ο Παναγή έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
40’ Νέα μεγάλη φάση για το Κόσοβο. Κεφαλιά από τον Μουρίκι, νέα σπουδαία επέμβαση από τον Παναγή που διώχνει σε κόρνερ!
45+1’ 2-0 ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. Ο Ρουντάνι με πλασέ εντός περιοχής διπλασιάζει τα τέρματα των γηπεδούχων.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ: Κακή απόδοση από την Εθνική μας ομάδα στο α’ ημίχρονο. Μολονότι άρχισε το ματς χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία με το Λοΐζου, παρουσίασε πολλά προβλήματα στο κράτημα της μπάλας και στην κυκλοφορία της, αλλά και στη δημιουργία ευκαιριών ενώ είχε κενά στην άμυνα.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46’ Αλλαγές για την Εθνική μας. Χαραλάμπους και Χριστοφή αντί Χάμπου και Λοΐζου.
46’ 3-0 ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. Ο Μουρίκι έκανε το σουτ, ο Παναγή απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ρασάνι σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα…
52’ 4-0 ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. Ο Μουρίκι βγήκε μόνος απέναντι από τον Παναγή και με δυνατό πλασέ βάζει κι αυτός το όνομά του στη λίστα των σκόρερ. Εφιαλτικό βράδυ για την Εθνική μας…
57’ Μεγάλη ευκαιρία για το Κόσοβο. Σουτ από τον Ρασάνι, μόλις έξω…
58’ Κεφαλιά από τον Μουρίκι, έξω.
59’ Διπλή αλλαγή για την Εθνική μας. Παπουλής και Γκόγκιτς αντί Τζιωνή και Κάστανου.
64’ Αλλαγές για το Κόσοβο. Οι Ντρέσεβιτς και Μπιτίκι αντί Ρασάνι και Ραχμάνι.
65’ Κίτρινη στον Κριέζιου.
72’ Αλλαγή για την Εθνική. Κακουλλής αντί Σωτηρίου.
73’ Σουτ από τον Μουσλίγα, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παναγή.
81’ 4-1 ΜΕΙΩΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ. Ο Ρομπέρζ με δυνατό σουτ εντός περιοχής μετά από κόρνερ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!
81’ Αλλαγή για το Κόσοβο. Ο Ρασίκα αντί του Ζένελι.
84’ 5-1 ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. Με κεφαλιά ο Μουρίκι πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του γκολ…
89’ Αλλαγές για το Κόσοβο. Εμερλάχου και Κρασνίκι αντί Χαντερτζονάι και Μουσλίγα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ