Δυο γκολ και στο φετινό του ντεμπούτο με την Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνολικά 12 τέρματα σε 7 αναμετρήσεις για τη φετινή σεζόν και είναι μόλις 22 ετών! Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σταματάει ποτέ και πουθενά και κάνει τον κόσμο ν’ αναρωτιέται που μπορεί να φτάσει και πως γίνεται να έχει τέτοια συνέπεια και διάρκεια στο ραντεβού με τα αντίπαλα δίχτυα.
Ο Νορβηγός επιθετικός της Σίτι κατάφερε να σημειώσει άλλα δυο γκολ για την φετινή σεζόν, αφού σκόραρε δις στην ευρεία επικράτηση της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα με το τελικό 4-1 επί της Σεβίλλης στην Ανδαλουσία στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.
Είναι ο ποδοσφαιριστής που μόλις έπειτα από 20 ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έχει φτάσει στα 25 τέρματα, τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί στα χρονικά του θεσμού σε αυτό τον αριθμό των αγώνων!
Είναι χαρακτηριστικό πως στις πρώτες του 20 αναμετρήσεις με το σεντόνι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είχε σκοράρει καθόλου, ενώ, ο Λιονέλ Μέσι είχε πετύχει μονάχα 8 τέρματα!
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ… κερνάει πόνο και γκολ τους αντιπάλους των «πολιτών» και έχοντας σκοράρει συνολικά 12 φορές (10 στην Πρέμιερ και 2 στην Ευρώπη) σε μόλις 7 αναμετρήσεις για την τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά, έχει φτάσει στην επίδοση του 1,5 γκολ ανά ματς!
Είναι η κορυφαία που έχει παρατηρηθεί ποτέ, αν και πρόκειται για το ξεκίνημα της σεζόν. Μπαίνει όμως σε συζητήσεις όπως αυτή που έκαναν στο BT Sport για τα επίπεδα στα οποία μπορεί να φτάσει ο 22χρονος, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ επιδόσεις όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο από το 2008 ή των Χάρι Κέιν και Μοχάμεντ Σαλάχ από το 2018…