Η Γαλλία νίκησε στην παράταση 87-86 την Τουρκία σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ με τον Ρούντι Γκομπέρ, να μετατρέπεται από μοιραίος σε πρωταγωνιστής.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 30χρονος σέντερ των Τίμπεργουλβς ανέφερε πως η Γαλλία αντιμετώπισε μια πολύ καλή ομάδα αλλά η θέληση, η τύχη και η επιμονή βοήθησε τη Γαλλία να πάρει το ματς. Τέλος, εξέφρασε την πίστη του ότι οι «τρικολόρ» θα καταφέρουν να φτάσουν στον τελικό ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζευγάρι Ιταλίας και Σερβίας με το οποίο διασταυρώνεται στα προημιτελικά η Γαλλία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκομπέρ:
«Ήταν ένα τρελό παιχνίδι. Αρχίσαμε καλά, επέστρεψε όμως η Τουρκία και πέρασε με 9. Στο τέλος όμως καταφέραμε πήγαμε στην παράταση έχοντας και την τύχη μαζί μας. Δεν σταματήσαμε να παλεύουμε. Δεν ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι αλλά δεν τα παρατήσαμε ποτέ και ανταμειφθήκαμε για αυτό».
Εχουμε τρεις μέρες να προετοιμαστούμε για το ματς της Τετάρτης. Στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο αλλά βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και δουλέψουμε πολύ.
Για το Ιταλία – Σερβία ανέφερε:
«Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες, όποια κερδίσει».