Ο Άνταμ Γκιούρτσο, παραχώρησε δηλώσεις σε Μέσο της πατρίδας του, με τον Ούγγρο μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ να αναφέρεται στη μη κλήση του στην Εθνική, αλλά και στο μέλλον του με την ομάδα της Λάρνακας, δίνοντας ουσιαστικά… πάσα στους κιτρινοπράσινους για ανανέωση του συμβολαίου του. 
Αναλυτικά:
Για το ότι δεν κλήθηκε στην Εθνική: «Βλέπουμε ότι η Εθνική ομάδα έχει σχηματίσει έναν πυρήνα, στον οποίο βασίζεται ο προπονητής και είναι κατανοητό. Δεν έχουμε μιλήσει καθόλου με τον προπονητή.
Δεν γνωρίζω τι χρειάζεται να κάνω για να κληθώ στην Εθνική
. Δεν νομίζω όμως ότι θα μου έρθει κλήση στο μέλλον. Ξεκίνησα τη σεζόν πολύ καλά, νιώθω καλά. Πιστεύω λίγοι Ούγγροι παίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όμως ο προπονητής διαλέγει τους κατάλληλους γι’ αυτόν. Εγώ απολαμβάνω τα ματς σε Κύπρο και Ευρώπη όσο παραπάνω μπορώ.

Πάντα έλεγα ότι ο ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει καθαρή συνείδηση, να κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Πιστεύω ότι είχα πολύ καλή απόδοση τον τελευταίο καιρό, αλλά ο κόουτς αποφάσισε να μην με συμπεριλάβει στην κλήση του.
Έχει τους παίκτες που εμπιστεύεται εδώ και καιρό. Επίσης, βλέπουμε ότι υπάρχουν πολύ νεότεροι ποδοσφαιριστές μπροστά από εμένα στη θέση που παίζω. Η ομάδα παίζει με σχεδόν με το ίδιο ρόστερ εδώ και αρκετό καιρό. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ δύσκολο για τον καθένα να μπει, ιδιαίτερα αν δεν είναι νέος σε ηλικία».

Για την ΑΕΚ και το μέλλον του: «Η ΑΕΚ δεν με κάλεσε ακόμα για ανανέωση, αλλά πιστεύω πως με τις εμφανίσεις μου το δικαιούμαι. Το όλο θέμα νομίζω πως θα ξεκαθαρίσει σύντομα, μέσα στους επόμενους ένα ή δύο μήνες. Νιώθω καλά στην Κύπρο και την ΑΕΚ. Νιώθω ότι υπολογίζουνε σε εμένα και με θεωρούν σημαντικό. Το προηγούμενο καλοκαίρι, υπήρξαν συζητήσεις για επιστροφή μου στην Ουγγαρία, αλλά για την ώρα δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να γυρίσω».