Η μεταγραφή του Πέταρ Φιλίποβιτς αποτελεί την 12η καλοκαιρινή κίνηση για την ΑΕΛ με τον Γερμανό κεντρικό αμυντικό να αποτελεί την 5η προσθήκη στον χώρο της άμυνας για την ΑΕΛ. Προηγηθήκαν αυτές των Μουριέλ, Ολιβέιρα, Μπάστο και Τζιαλμά Σίλβα, όλες στην προσπάθεια του Ζόρζε Σίλας να αλλάξει το αμυντικό πρόσωπο της ομάδας.

Η ΑΕΛ πέρσι δέχθηκε γκολ στα 27 από τα 40 παιχνίδια που έδωσε σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό ήταν ένα σημείο που εντοπίστηκε από τον προπονητή της ομάδας και ήθελε να αλλάξει για τη νέα χρονιά. Χτίζοντας μια… νέα άμυνα ο Πορτογάλος τεχνικός ελπίζει ότι και η ομάδα θα παρουσιαστεί με καινούργιο πρόσωπο και ότι η άμυνα της ομάδας θα είναι αυτή που πρέπει.

Χωρίς να προκαταλαμβάνουμε κάποια πράγματα, η ΑΕΛ θεωρητικά μπορεί να αγωνίζεται με Μούριελ, Σάντος, Μπάστο, Φιλίποβιτς και Τζιαλμά Σίλβα στην άμυνα της. Με λίγα λόγια η ΑΕΛ θα έχει μια ολοκαίνουργια άμυνα φέτος, συν τον περσινό MVP της ΑΕΛ, τον Μπρούνο Σάντος. Είναι γεγονός ότι η ΑΕΛ πέρσι υπέφερε πολύ από την αμυντική της λειτουργία και προφανώς αυτό είδαν στην ομάδα φέτος και πάνε για τις σαρωτικές αλλαγές με τις πολλές μετεγγραφές στον χώρο της άμυνας.

Αριστείδου Μιχαήλ