Στην κλοπή ενός αγάλματος του Έρλινγκ Χάαλαντ προέβη ένας άγνωστος, έπειτα από καταγγελίες ότι ήταν «πολύ άσχημο».
Ένα πανύψηλο άγαλμα του Έρλινγκ Χάαλαντ είχε τοποθετηθεί πάνω από ένα κατάστημα στο Bryne στην πατρίδα του.
Ωστόσο, αυτό έχει πλέον αφαιρεθεί από την θέση του, καθώς οι οπαδοί του παραπονέθηκαν πως δεν έμοιαζε σε τίποτα στον 22χρονο σέντερ φορ της Μάντεστερ Σίτι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun», ο κλέφτης πιστεύεται πως ήταν κάποιος δυσαρεστημένος θαυμαστής, ο οποίος έκανε χρήση γερανού, προκειμένου να πάρει το άγαλμα μέσα στη νύχτα. Το εν λόγω άγαλμα είχε παραγγελθεί από τον επιχειρηματία Τόρε Σίβερτσεν έναντι του ποσού των 10.000 λιρών.
Ωστόσο, ακόμη και ο ίδιος ο Σίβερτσεν έσπευσε να παραδεχτεί πως ήταν άσχημο. Η εγκατάσταση του είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, ενώ το σχέδιο ήταν να δημοπρατηθεί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την χρηματοδότηση ενός νοσοκομείου στην Τανζανία, με το σχέδιο πλέον να κινδυνεύει έπειτα από την εξαφάνιση του αγάλματος.
«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για τον Έρλινγκ. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να αναθέσω την κατασκευή ενός αγάλματος για να αποτίσουμε φόρο τιμής. Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι είναι πολύ άσχημο, ας το παραδεχτούμε, ο Έρλινγκ δεν είναι όμορφος τύπος. Αλλά ήμουν ακόμα σοκαρισμένος που κάποιος αποφάσισε να το κλέψει. Δέχομαι ότι μπορεί να μην είναι του γούστου όλων, αλλά μου αρέσει. Είναι ένα έργο τέχνης παρά μια ρεαλιστική αναπαράσταση του Έρλινγκ Χάαλαντ» είπε χαρακτηριστικά ο Σίβερτσεν στην «Sun».