Άψογη, καταπληκτική, τέλεια, υπέροχη. Προσθέστε όποιο άλλο επίθετο θέλετε. Η Ομόνοια του Νιλ Λένον κόντρα στη Γάνδη ήταν ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης και έκανε αρχοντική εμφάνιση. Τρομερό κοουτσάρισμα από τον Βορειοϊρλανδό, εξαιρετικοί ανταπόκριση και από τους παίκτες. Το πλάνο δεν πήγε απλώς περίφημα, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Ήταν «τρομαχτικά διαβασμένοι» οι κυπελλούχοι. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Απίθανο ματς από τον Χαραλάμπους που ξεχώρισε μαζί με τον Μπασιρού και τα τρεξίματα του. Η επικοινωνία της τριάδας στην άμυνα, Μίλετιτς, Γιούστε και Παναγιώτου σ’ έκανε να νομίζεις πως παίζουν χρόνια μαζί, ασχέτως αν ήταν η πρώτη φορά.
Όσο για τον Φαμπιάνο, δεν υπάρχουν λόγια… Στέρεψαν. Ότι και να πούμε για τον «φύλακα άγγελο» των πρασίνων είναι λίγο.
Βέβαια, πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας πιστώνεται στον… μαέστρο Νιλ Λένον και το επιτελείο του. Δεν είχαν αφήσει τίποτα στην τύχη! Πολλοί έλεγαν πως η ομάδα είναι ανέτοιμη, πως δεν έχουν και πολλές πιθανότητες απέναντι στους Βέλγους, αλλά (για την ώρα) οι πράσινοι τους διέψευσαν μέσα από τη μελέτη και την προετοιμασία που έκαναν.
Η Ομόνοια βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στο Γιουρόπα Λιγκ, αν και ο «πόλεμος» δεν τελείωσε. Όμως, κέρδισε την πρώτη «μάχη». Και την πήρε με ένα εμφατικό τρόπο! Πλέον, όλα κρίνονται από τα δικά της πόδια. Τώρα όχι απλώς δεν είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, αλλά έγινε το ακλόνητο φαβορί για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το μόνο σύνθημα που επικρατεί είναι «τριφυλλάρα πρόκριση».

Θράσος Δημητρίου