Μετά την πρόκριση επί της Μπότεφ, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ Σωφρόνης Αυγουστή δήλωσε τα ακόλουθα:
«Είμαι ευχαριστημένος για δύο λόγους. Για ακόμα ένα παιχνίδια δείξαμε καλή αμυντική λειτουργία. Εκτός από μια φάση δεν κινδυνέψαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή, ενώ οι αποστάσεις έχουν μικρύνει. Ο στόχος είναι η πρόκριση και πρέπει να είσαι έτοιμος στα δύο παιχνίδια. Σκεφτόμαστε ήδη τον επόμενο αντίπαλο. Θα είναι πιο δύσκολο αλλά θα είμαστε και εμείς πιο έτοιμοι»

Θα δούμε και νέα πρόσωπα στην συνέχεια; «Κρίνονται καθημερινά στις προπονήσεις, τους θέλουμε όλους έτοιμους. Σιγά-σιγά ετοιμάζονται και όλοι θα δώσουν βοήθειες. Είναι σημαντικό όλοι να μπορούν να βοηθούν. Μπήκαν κάποια παιδιά και αντί η ομάδα να χάσει τον ρυθμό της πέτυχε δεύτερο γκολ και σφραγίσαμε την πρόκριση»

Για το μεταγραφικό και τις κινήσεις που έγιναν: «Σχεδόν ολοκληρώσαμε. Κάθε καλή περίπτωση μας ενδιαφέρει. Η διοίκηση έκανε εξαιρετικές κινήσεις, όλοι μας βοηθήσαμε. Θέλουν χρόνο οι ποδοσφαιριστές για να μπορέσουν να μας δώσουν αυτά που μπορούν να δώσουν βάση της ποιότητας τους»

Πότε θα είναι έτοιμοι: «Θα αναλύσουμε τα εργομετρικά τους και θα δούμε πότε θα είναι έτοιμοι να μπουν και να βοηθήσουν. Όλοι που είναι στο ρόστερ αξιολογούνται και οι καλύτεροι θα αγωνίζονται».

Για τον Κβιλιτάια: «Φάνηκε η απουσία τους Κβιλιτάια και του Μάγκλιτσα. Ο Μάγκλα επιστρέφει σιγά-σιγά. Θα είμαστε προσεκτικοί με τον Κβιλιτάια»

Για τον κόσμο:
«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Τους θέλουμε και στο επόμενο παιχνίδι καθώς πρέπει στο γήπεδο μας πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν πίσω και να σκοράρουμε για να βάλουμε τις βάσεις πρόκρισης».

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΗΛΩΣΕ:

«Ήταν πολύ κρίσιμη η πρόκριση, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ομάδα ήταν πολύ καλύτερη από το πρώτο παιχνίδι και αυτό ήταν το σημαντικό. Ο στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι. Θα περιμένουμε μέχρι το βράδυ για να ξέρουμε τον αντίπαλο. Να δώσω τα συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Το μηδέν παθητικό ήταν πολύ σημαντικό. Να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη από το πρώτο λεπτό μας βοήθησε να βάλουμε τον δικό μας ρυθμό».

Για το αν χρειάζεται επιθετική ενίσχυση: «Έχουμε τρεις αξιόλογους παίκτες. Ο Κβίλι δεν βρίσκεται μαζί μας, κάνει την αποκατάσταση του. Είναι σημαντικό όλοι οι παίκτες στην επίθεση να έχουν σωστή λειτουργία και να παίρνεις γκολ από όλους. Θέλουμε και περιμένουμε περισσότερα απ’ τους επιθετικούς γιατί έχουν την ποιότητα. Ως ομάδα είμαστε καλυμμένη με αυτούς τους παίκτες».

Για τον Τσεπάκ που μοιάζει αναγεννημένος: «Ο Τσεμπάκ ήταν στον πάγκο πέρσι, δεν είχε πολλή χρόνο συμμετοχής. Φέτος δείχνει διαφορετικός, έχει δουλέψει πάρα πολύ στην προετοιμασία. Το είπα ξανά, στην φετινή προετοιμασία έχει δουλέψει πάρα πολύ όλη η ομάδα και αυτό θα μας βοηθήσει στην διάρκεια του πρωταθλήματος. Ακόμη δεν είμαστε 100% έτοιμοι αλλά βλέπουμε ότι κάποιοι παίκτες που δεν πήγαν προετοιμασία την περσινή χρονιά, τους είχε στοιχήσει και τους βλέπουμε διαφορετικούς την φετινή χρονιά».