Η Ομόνοια κάνει ευρωπαϊκή αναδρομή στο παρελθόν και θυμάται τη σεζόν 1995-96, όταν μετά από τη Σλιέμα, στο δρόμο της βρέθηκε η Λάτσιο.
Αναλυτικά:
«Μετά την πρόκριση επί της Σλιέμα, προέκυψε δύσκολη αντίπαλος στην κλήρωση στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Η Λάτσιο, που ήταν τότε ανερχόμενη δύναμη στην Ιταλία, κέρδισε την ομάδα μας με 5-0. Το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Λάτσιο έγινε στις 12 Σεπτεμβρίου 1995 στο Ολίμπικο της Ρώμης. Στις κερκίδες βρέθηκαν 30660 θεατές. Η Λάτσιο είχε ανοίξει το σκορ στο 11′ με κεφαλιά του Καζιράγκι, ενώ ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-0 στο 16′ πάλι με κεφαλιά. Στην επανάληψη η ΟΜΟΝΟΙΑ δέχθηκε άλλα τρία γκολ από τους Ραμπάουντι στο 52′ με κεφαλιά, Σινιόρι στο 55′ με πέναλτι και Καζιράγκι στο 87′ με πλασέ.
Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάνος Καλοθέου, Γιώργος Χριστοδούλου, Κώστας Καλοθέου, Βαλεντίν Στεφάν, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος» (69′ Κυριάκος Ανδρέου), Γιώργος Σαββίδης, Κώστας Μαλέκκος (74′ Γιώργος Κωνσταντίνου), Νεντίμ Τούτις, Πανίκος Ξιούρουππας.
Στον επαναληπτικό που έγινε στο Μακάρειο, η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε και πάλι, αυτή τη φορά με 2-1. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τους “Λατσιάλι”. Η Λάτσιο προηγήθηκε στο 15′ με τον Καζιράγκι, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68′ με καρφωτή κεφαλιά του Ξιούρουππα από σέντρα του Σαββίδη όμως στο 75′ ο Ντι Βάιο έδωσε τη νίκη στη Λάτσιο με πλασέ έπειτα από μπαλιά του Βίντερ.
Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Γιάνος Καλοθέου, Χρύσανθος Χρυσάνθου (46′ Κώστας Καϊάφας), Βαλεντίν Στεφάν (80′ Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος»), Ιωακείμ Ιωακείμ, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης» (78′ Χρίστος Χριστοδούλου), Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Σαββίδης, Κώστας Μαλέκκος, Νεντίμ Τούτις, Πανίκος Ξιούρουππας».

Οι παρουσία των φίλων της ομάδας μας στο “Ολίμπικο”.
Στιγμιότυπο από τον αγώνα στο Μακάρειο.