Οι δηλώσεις του Ιβάν Τρισκόφσκι ενόψει του ματς με τη Μίντζιλαντ για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αναλυτικά:
«Με την ευκαιρία που μου δίνεται θα ήθελα να πω χρόνια πολλά στην ομάδα για τα γενέθλια της. Επιστρέφουμε στην Ευρώπη μετά από διάλλειμα δύο χρόνων. Επιστρέφουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εδώ που ανήκουμε. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό και πολύ δύσκολο ματς κατά την άποψη μου. Γνωρίζουμε την αντίπαλο μας, τη σεβόμαστε αλλά ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να πετύχουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Αν μείνουμε πιστοί στο πλάνο και κάνουμε ένα καλό ματς, μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα, αλλά η πρόκριση δεν θα κριθεί από τον πρώτο αγώνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεχτικοί σε όλο το ματς για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».
Για το ότι ο ίδιος έχει αγωνιστεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ και για το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη: «Είναι αλήθεια ότι έχω αγωνιστεί πριν μερικά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για όλους τους ποδοσφαιριστές είναι ένα όνειρο να αγωνίζεσαι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και είμαι τυχερός που δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Η φετινή συμμετοχή είναι μια νέα αρχή. Είπα και πιο πριν ότι είναι ιστορική μέρα. Είναι ιστορικό επίτευγμα το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρέπει να το απολαύσουμε και να είμαστε περήφανοι. Για να είμαστε εδώ σημαίνει ότι κάναμε κάτι καλό την προηγούμενη σεζόν. Μου αρέσει που αγωνιζόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση. Κάθε παιχνίδι σε αυτή την διοργάνωση είναι ανταμοιβή για το τι έχεις πετύχεις την προηγούμενοι χρονιά και σίγουρα μια αρχή για αυτή που έρχεται. Είμαι χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ αλλά από κει και πέρα ο στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είμαι εγώ ο σκόρερ, σημασία έχει να σκοράρει η ομάδα. Στη κάθε νίκη ή ήττα είναι μαζί όλη η ομάδα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην πρόκριση».
Αν τα γενέθλια της ΑΕΚ δίνουν στους παίκτες ένα επιπλέον κίνητρο: «Υπάρχει κίνητρο σε κάθε αγώνα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα γενέθλια της ΑΕΚ. Εμείς ως ποδοσφαιριστές αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας σε κάθε ματς και να κάνουμε τον κόσμο μας περήφανο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο».