Μετά την μεγάλη εκδήλωση για τα εγκαίνια του γηπέδου της Δόξας από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην προσφυγική ομάδα ανυπομονούν πλέον να δώσουν τον πρώτο τους παιχνίδι στην ανακαινισμένη προσωρινή τους έδρα «Κατωκοπιά-Επιστροφή, Γλαύκος Κληρίδης».

Το φιλικό της ερχόμενης Κυριακής 10 Ιουλίου κόντρα στον Απόλλωνα θα είναι ιστορικό παιχνίδι καθώς θα είναι το πρώτο στο νέο γήπεδο και αναμένονται εκπλήξεις.
Η μεγαλύτερη σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας θα αφορά την παρουσία του Πορτογάλου πρώην ποδοσφαιριστή Ρικάρντο Φερνάντες ο οποίος θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο και θα πραγματοποιήσει το εναρκτήριο λάκτισμα.

Η προσφορά του στην ομάδα για δύο θητείες αποτελώντας μάλιστα αρχηγό αλλά περισσότερο η διαχρονική φιλία του με τον πρόεδρο της Δόξας και πάλαι ποτέ εκπρόσωπο του Κώστα Χριστοδούλου είναι αυτά που θα τον φέρουν ξανά στην Κύπρο για να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την ιστορική στιγμή.

Ο Κώστας Χριστοδούλου τον έφερε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2005, για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, έναν μόλις χρόνο μετά την κατάκτηση του Champions League με την Πόρτο. Ο νυν πρόεδρος της Δόξας ήταν ο άνθρωπος που ήταν πίσω από την μεγάλη μεταγραφή του στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ τον Ιανουάριο του 2008.
Ο «Ρίκκι» επέστρεψε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης, έπαιξε στην ΑΕΛ για να φύγει ξανά εκτός Κύπρου και την Ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά. Από εκεί πήγε ξανά στην Ουκρανία και την Μέταλουργκ και μετά στον Παναιτωλικό, αλλά κάτι τον τραβούσε στο νησί μας, κάτι… χρωστούσε στον «Καραβίδα».


Τον Ιούλιο του 2012 επέστρεψε για λογαριασμό της Δόξας και έγινε ο ηγέτης και αρχηγός της ομάδας. Πήγε για ένα μικρό διάστημα στην Ομόνοια και επέστρεψε ξανά στην ομάδα της Κατωκοπιάς για να κλείσει την καριέρα του στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2016.

Χρίστος Χρίστου