Δεν προσφέρεται για πολλά-πολλά συμπεράσματα το φιλικό του Απόλλωνα κόντρα στην Δόξα, ειδικά από όσους φίλους της ομάδας το παρακολούθησαν.
Περίπου καμιά 300άρια Απολλωνίστες έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στο ήδη εορταστικό κλίμα στο φιλικό για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Δόξας και είδαν την ομάδα τους ουσιαστικά να… ξεμουδιάζει.
Με πολλές απουσίες και με την παρουσία μόνο δύο από τα νέα αποκτήματα δεν μπορούν λεχθούν και πολλά πράγματα.
Η ουσία είναι ότι σε αυτό το πρώτο τεστ ο Τσόρνιγκερ είδε αυτά που ήθελε να δει  και βγήκαν και κάποια πράγματα που χρήζουν αναφοράς αλλά και ειδήσεις.
-Ο κόουτς χρησιμοποίησε κάποιους από τους νεαρούς που έχει μαζί του στην προετοιμασία και έδειξε ότι θα τους δώσει τις ευκαιρίες τους (Χρυσοστόμου, Αυγουστή, Ποντικός, Τσιόλου).
-Πήραν φανέλα βασικού δύο ποδοσφαιριστές των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο και αναφερόμαστε σε Τζουμ και Νογιόκ. Μάλιστα ο Ουκρανός έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι (μία ώρα) και ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα.
-Έκαναν ντεμπούτο δύο νέα αποκτήματα. Ο Καμπράλ ήταν βασικός αλλά πολύ νωρίς έγινε αλλαγή λόγο τραυματισμού. Ο Βα μπήκε στο ματς με το ξεκίνημα της επανάληψης και ήταν ιδιαίτερα κινητικός.
-Ο Ελ Χατζί Μπα δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής καθώς κρίθηκε ότι ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος.
-Το ίδιο έγινε και με τον Ζράντι.
-Ο Ντιγκινί πέρασε μια ίωση και αυτός είναι και ο λόγος που δεν αγωνίστηκε στο φιλικό.
-Στο γήπεδο ήταν και ο Γιάνκά για το μέλλον του οποίου θα αποφασίσει ο Τσόρνιγκερ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΥΝΘΕΣΗ:
Δημητρίου, Καμπράλ (15′ Μαυρίας), Χρυσοστόμου (31′ Βα), Νογιόκ, Χαμάς (31′ Αλεσάμι), Ψύχας, Τζουμ (31′ Βουκασίν) Αυγουστή (31′ Ρομπέρζ), Ογκέντα (55′ Τσιόλου), Νταμπό (31′ Ίντζια), Ποντικός
Στον πάγκο: Πεϊσότο, Σπόλιαριτς, Φιλιώτης,  Αναστασιάδης.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/07/10/doxa-1-0-apollon-o-antoylai-ekrine-to-60lepto-eortastiko-filiko/