Η Ομόνοια είναι η δημοφιλέστερη ομάδα ανάμεσα στους Κύπριους φιλάθλους έχοντας ποσοστό υποστήριξης της τάξης του 30,7% ενώ το ΑΠΟΕΛ κατατάσσεται στην 2η θέση με το αντίστοιχο ποσοστό να φθάνει το 21% όπως προκύπτει από παγκύπρια έρευνα την οποία διενήργησε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με δείγμα 3505 άτομα από 15 χρονών και άνω.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη από τον Στατιστικολόγο, Σταύρο Μπουλούκα, ο οποίος είπε ότι στην προτίμηση των φιλάθλων είναι η ομάδα της Ανόρθωσης Αμμοχώστου 15,1%, 4ος ο Απόλλωνας με ποσοστό 11,8%, έπεται η ΑΕΛ με 8%, η ΑΕΚ με 3,3%, η Σαλαμίνα με ποσοστό 2,3%, η Πάφος με 2,1%, ο Άρης με 1,3%, ο Ολυμπιακός με 1,1% με το ίδιο ποσοστό να καταγράφει και το Παραλίμνι.
Ανά επαρχία στη Λευκωσία 1ος σε προτίμηση είναι ο ΑΠΟΕΛ και 2η η Ομόνοια, στη Λεμεσό, 1ος κατατάσσεται ο Απόλλωνας και 2η η ΑΕΛ, στη Λάρνακα 1η η Ομόνοια και 2η η Ανόρθωση, στην Πάφο, 1η η Ομόνοια και 2η η Πάφος και τέλος στην Αμμόχωστο την πρωτιά έχει η Ανόρθωση και έπεται η Ομόνοια.
Το Μορφωτικό Επίπεδο των οπαδών κάθε ομάδας φέρνει το ΑΠΟΕΛ με 68% των φιλάθλων του να είναι επιπέδου Κολλεγίου/Πανεπιστημίου, το αντίστοιχο ποσοστό για τον Απόλλωνα είναι 64% για την Ανόρθωση 61%, για την ΑΕΛ 58% και για την Ομόνοια 51%.
Ερωτηθέντες για την κάρτα φιλάθλου το 69% απάντησε ότι συμφωνεί με τον θεσμό, το 24% ότι διαφωνεί και το 7% δεν απάντησε ή δεν γνωρίζει. Από αυτούς που συμφωνούν το 62% εξέδωσε κάρτα φιλάθλου και από τους διαφωνούντες το 55%.
Ανά ομάδα την πρωτιά στην έκδοση κάρτας φιλάθλου έχει η Ομόνοια με 61%, ακολουθεί η ΑΕΛ, με 58% και μετά το ίδιο ποσοστό της τάξης του 55% καταγράφουν, Απόλλωνας, Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ.
Μεγάλη είναι διαφορά καταγράφεται ανάμεσα σε όλους όσοι θεωρούν ότι η κάρτα φιλάθλου έκανε καλό στο κυπριακό ποδόσφαιρο και είναι 60% ενώ μόλις 22% εκτιμά ότι έβλαψε το κυπριακό ποδόσφαιρο.
Σε σχέση με τη διαιτησία, το 50% θα ήθελε ξένους διαιτητές σε όλους τους αγώνες, 21% Κύπριους διαιτητές και ξένους διαιτητές μόνο στα play offs το 21%. Τα αντίστοιχα ποσοστά για το VAR είναι 55%, 20% και 16%.
Σε ερώτηση για το ποια ομάδα ευνοήθηκε από τη διαιτησία στην  προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν, το 46,6% των ερωτηθέντων απάντησε καμία, το 25,2% έδωσε απάντηση το ΑΠΟΕΛ, 9,1% ο Απόλλωνας, 6,9% η Ανόρθωση ενώ τελευταία κατατάσσεται η Ομόνοια με 5,5%.
Για την ομάδα που υποστηρίζουν στην Ελλάδα 1ος έρχεται ο Παναθηναϊκός και δεύτερος ο Ολυμπιακός και στην Αγγλία 1η η Manchester United και 2η  η Liverpool.
Τους παρευρισκόμενους στην Δημοσιογραφική Διάσκεψη καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Νίκος Καρτακούλλης ο οποίος δήλωσε ότι η έρευνα είναι ένα χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της ΚΟΠ Ευάγγελος Μούσκος σε δικό του χαιρετισμό είπε ότι «οι Κύπριοι φίλαθλοι αγαπούν τις ομάδες τους και πάνε μαζικά στο γήπεδο για να τις στηρίξουν» σημειώνοντας ότι «η διάθεση 390 χιλιάδων περίπου εισιτηρίων στο τελευταίο Πρωτάθλημα Cyta, εν μέσω πανδημίας και περιορισμών στο ποσοστό χωρητικότητας των σταδίων, αποδεικνύουν του λόγου του αληθές».
Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα που παρουσίασε η ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA, η  Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με την ψηλότερη προσέλευση θεατών στα γήπεδα, κατά αναλογία πληθυσμού, κάτι που μας γεμίζει με χαρά αλλά και ευθύνη».
Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ δήλωσε σίγουρος «ότι ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος στο νέο πρωτάθλημα το οποίο αναμένουμε να είναι εξίσου ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό όπως και το προηγούμενο».
Είπε, επίσης, ότι «τα δύο νέα στάδια που θα χρησιμοποιηθούν, αυτό της Λεμεσού και αυτό της Δόξας Κατωκοπιάς,  αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για τους φιλάθλους για να πάνε στο γήπεδο την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά, την οποία περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία».
Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις πέντε ομάδες μας που θα αγωνιστούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».