Η διοργάνωση των Πρωταθλημάτων Παίδων Ανώτατης και Επίλεκτης Κατηγορίας συνεχίζεται και την επόμενη αγωνιστική περίοδο για τις ηλικίες Κ-14, Κ-15, Κ-16 και Κ-17.
Όπως είναι γνωστό τα Πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια διεξάγονται σε δύο φάσεις και στην περσινή χρονιά για πρώτη φορά με τη λήξη της πρώτης φάσης, είχαμε υποβιβασμό για τις τελευταίες δύο ομάδες και την άνοδο δύο ομάδων από την Επίλεκτη στην Ανώτατη Κατηγορία. 
Σύμφωνα με τον κανονισμό, κάθε ομάδα που θα λάβει μέρος πρέπει απαραίτητα να δηλώσει συμμετοχή και στα τέσσερα πιο πάνω ηλικιακά Πρωταθλήματα και η έναρξη τους προγραμματίζεται εντός Σεπτεμβρίου.
Ο τρόπος διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων περιόδου 2022 – 2023 θα καθοριστεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και η κύρια ημέρα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το Σάββατο.
Με την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων Ανώτατης και Επίλεκτης Κατηγορίας Παίδων, θα διοργανωθεί όπως και σε προηγούμενες χρονιές ο αγώνας Super Cup για κάθε ηλικιακή κατηγορία ξεχωριστά.
Παγκύπρια Πρωταθλήματα
Παράλληλα με τα πιο πάνω, η Ομοσπονδία θα διοργανώσει τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Παίδων Κ-14, Κ-15, Κ-16 και Κ-17 και ο τρόπος διεξαγωγής τους θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών.
Κύρια ημέρα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι η Κυριακή.