«Το ΑΠΟΕΛ εντάσσει στο ρόστερ του έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή, έναν ηγέτη ο οποίος δεν κρύβεται και του αρέσει να παίρνει την ομάδα απ’ το χέρι». Αυτά δήλωσε, μέσα σε άλλα, ο Ελλαδίτης ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού Διονύσης Δεσύλλας, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, για τον Λούκας Βιγιαφάνιες.
Αναλυτικά:
Aρχικά: «Ο Λούκας έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, παίρνει πρωτοβουλίες του αρέσει να είναι ηγέτης. Δεν είναι από τους παίκτες που θα ‘’κρυφτούν’’. Θα βγει μπροστά και θέλει να αγωνίζεται, δεν του αρέσει να μένει στον πάγκο. Έχει ποιότητα και εμπειρία και μπορεί να βοηθήσει το ΑΠΟΕΛ».

Αν μπορεί να γίνει ο ηγέτης του ΑΠΟΕΛ στη μεσοεπιθετική γραμμή: «Aν το ΑΠΟΕΛ τον απέκτησε για τον συγκεκριμένο ρόλο, τότε ναι, θα γίνει ηγέτης. Είναι εξαιρετικός στις μεταβάσεις του, έχει πολύ καλές κάθετες πάσες, βλέπει το γήπεδο, έχει αντίληψη και θα ανοίξει το παιχνίδι με τις μπαλιές του. Η μόνη του αδυναμία είναι πως δεν σκοράρει».

Τι άλλο μπορεί να δώσει ο Βιγιαφάνιες στους γαλαζοκίτρινους: «Προσωπικότητα και χαρακτήρα. Μπορεί να δώσει ποιότητα, πάθος και νοοτροπία νικητή αφού θέλει συνεχώς να νικάει. Πέρσι ναι μεν δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά ο Γιοβάνοβιτς βρήκε το κουμπί του και τον επανάφερε στις πολύ καλές εμφανίσεις, χρησιμοποιώντας τον ως 8άρι. Έχει πολλά να προσφέρει ο Βιγιαφάνιες αλλά το θέμα είναι το πως θα κουμπώσει με το ΑΠΟΕΛ και πως θα τον αξιοποιήσει ο προπονητής. Όπως και να’ χει είναι μια πάρα πολύ σημαντική και πολύ καλή προσθήκη».

Θράσος Δημητρίου