Ο Σωφρόνης Αυγουστή ήταν καλεσμένος στην Cablenet έδωσε την τελευταία συνέντευξή πριν από το πρώτο ματς της χρονιάς για το ΑΠΟΕΛ.  Ο κόουτς των γαλαζοκιτρίνων, είπε πως δεν φοβάται να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, τόνισε πως δεν υπάρχει φαβορί και η πρόκριση με την Μπότεβ είναι στο 50-50%, ενώ δήλωσε πως θα γίνουν ακόμα 2-3 μεταγραφές. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητας του ΑΠΟΕΛ; «Έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά απ’ όλους στη Βουλγαρία. Δουλέψαμε πάρα πολύ καλά αυτό το διάστημα. Τα προηγούμενα φιλικά δεν ήμασταν τόσο φρέσκοι λόγω της φυσικής κατάστασης. Στο φιλικό με την ΑΕΚ δείξαμε σε κάποια σημεία αυτά που θέλω να βλέπω. Πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι νομίζω για το πρώτο ματς που είναι στις 20 Ιουλίου ενάντια στην Μπότεβ».
Για το φιλικό με την ΑΕΚ και τα ματς με Μπότεβ: «Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που δούλεψαν μαζί μας στην προετοιμασία. Πρέπει να έχουμε ένα δυνατό σύνολο για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις . Θα μας δώσει χρόνο για να τους έχουμε όλους έτοιμους για αυτά τα δύο ματς».
Για τον αγώνα στη Βουλγαρία: «Πάμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, στοχεύουμε στη νίκη και στο μηδέν για να φέρουμε τον αγώνα στο ΓΣΠ και να νικήσουμε για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Ξέρουμε τι σημαίνει ΓΣΠ στην Ευρώπη. Έχουμε την ομάδα να προκριθούμε».
Και πρόσθεσε: «Φέτος πρέπει να δουλέψουμε ως σύνολο και όχι ως μονάδες. Αρκετές φορές το σύνολο είναι αυτό που σου δίνει τις νίκες. Δεν θέλω να πω για την περσινή σεζόν. Αυτή την στιγμή η ευθύνη είναι δική μου από τη στιγμή που έφτιαξα μια ομάδα που με κάποιες πινελιές θα έχουμε ένα δυνατό σύνολο που θα κρατήσει μέχρι το τέλος».
Για τον Φεράρι και τον Γουίλερ: «Ο Γουίλερ έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή προετοιμασία και είδαμε πως στα ματς έχει ανταποκριθεί πλήρως. Μαζί με τον Φεράρι θα μας δώσουν δύο καλές λύσεις στην αριστερή πλευρά. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για τον Φεράρι για να φτάσει τους υπόλοιπους σε φυσική κατάσταση».
Για τον Μαρκίνιος: «Είναι διαφορετικό για τον Μαρκίνιος γιατί είχε αγώνες με την ομάδα του. Θα έρθει να περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και θα ξέρουμε πόσο έτοιμος θα είναι».
Για τον Σούσιτς και τον Τσεμπάκ: «Δεν θα είναι εύκολο γιατί και ο Τσεμπάκ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην προετοιμασία».
Για τον Κβιλιτάια: «Έχει ξεκινήσει ένα ειδικό πρόγραμμα. Δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα ρίσκο φέτος. Δεν υπολογίζεται με την Μπότεβ».
Για τις μεταγραφές: «Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας. Έχουμε συγκεντρωθεί σε κάποιες θέσεις που θα μας δώσουν περισσότερη δυναμική και ποιότητα. Δεν θα πούμε σε ποιες θέσεις. Θα κάνουμε το μάξιμουμ ακόμα 2-3 κινήσεις».
Ποιο είναι το μοντέλο των μεταγραφών που δουλεύει η ομάδα; «Τον τελικό λόγο τον έχω εγώ. Γίνεται η οικονομική κουβέντα με τη διοίκηση αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκει σε εμένα».
Για το ρόστερ της ομάδας: «Ο Μάγκλιτσα φέτος θα είναι μια νέα μεταγραφή για το ΑΠΟΕΛ. Δεν έδειξε πέρσι τι μπορεί να πετύχει και τι μπορεί να κάνει. Μαζί με τον Κβίλι Έχουμε από πέρσι τον Σαρφό, ήρθε ο Ντάλσιο που είναι πολύ καλός. Τα ρόστερ όλων των ομάδων έχουν διαφοροποιηθεί και δυναμώσει και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δυνατό πρωτάθλημα».
Για τους στόχους της νέας σεζόν: «Δεν με φοβίζουν οι στόχοι. Μ’ αρέσει ο πρωταθλητισμός. Θέλω να υλοποιήσω τους στόχους με το ΑΠΟΕΛ. Δεν φοβάμαι ούτε έχω κανένα πρόβλημα να διεκδικήσω το πρωτάθλημα. Ο πρώτος που θα την πληρώσει είναι ο ο προπονητής αλλά εδώ που είμαι αυτοί είναι οι στόχοι και αυτούς θα διεκδικήσω».
Τι έφταιξε πέρσι; «Πέρσι ήταν ξεκάθαρο τι έφταιξε. Ήμασταν στην 3η θέση και είχαμε τη χειρότερη άμυνα. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Πονούσαμε σε κάποια σημεία στην άμυνα και ελπίζουμε με τα παιδιά που ήρθανε να μας βοηθήσουμε. Η άμυνα δεν ξεκινά από τον τερματοφύλακα, αλλά από την επίθεση και καταλήγει στον τερματοφύλακα».
Για την πίεση και τους παίκτες που ξέρουν από πρωταθλητισμό: «Μπέλετς και Κρέσπο έχουν τεράστια εμπειρία. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έμειναν και πλέον ξέρουν από πρωταθλητισμό. Υπάρχει και ο Εφραίμ που είναι παλιός. Αυτοί πρέπει να δίνουν την ώθηση. Για να επιλεγείς από το τεχνικό επιτελείο, τη διοίκηση, τον κόσμο για να βρίσκεσαι εδώ, πρέπει να μάθεις από πίεση».
Αν θα μπορεί η ομάδα να στηριχθεί σε Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές και να σου δώσουν το κάτι παραπάνω. Τους αξιολογήσαμε στην προετοιμασία. Κάποιοι θα πάνε δανεικοί, κάποιοι θα μείνουνε στο ρόστερ και από αυτούς εξαρτάτε από τι θα κάνουν και αν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε κάθε ματς».
Για το πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα με τους επενδυτές. Έχουνε βάλει χρήματα και έχουν στελεχώσει τις ομάδες που θεωρητικά ήταν μικρές. Δεν είναι όπως παλιά που ήξερες ότι η μεγάλη ομάδα θα έχει εύκολο απόγευμα. Θα είναι κλειστά τα ματς φέτος. Με αρκετές μονομαχίες και πάθος. Θα είναι ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα».
Για τον Τιμούρ και την Εθνική: «Δεν είναι ξένος για εμένα ο Τιμούρ. Είναι γνώστης του κυπριακού αθλήματος. Είναι πολύ καλή επιλογή και ήρθε η στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω. Μπορεί να το κάνει αυτό με τον Τιμούρ».
Για την Μπότεβ και αν το ΑΠΟΕΛ είναι το φαβορί: «Δεν υπάρχει φαβορί. Πάντα οι αγώνες είναι 50-50%. Αγωνίζεται με 3-4-3. Είναι γρήγορη ομάδα και χτυπά στην αντεπίθεση. Δεν πρέπει να σκεφτούμε μόνο εμείς πως θα τους αντιμετωπίσουμε αλλά να σκεφτούν και αυτοί εμάς. Τα πρώτα επίσημα ματς δεν είναι η καλύτερη εικόνα για μια ομάδα. Θα δούμε με ποιους ποδοσφαιριστές θα είναι στον αγώνα γιατί έχει κάποιες απουσίες. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε θετικά σε αυτό το ματς».
Το μήνυμα του στον κόσμο: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα προσπαθήσουμε ως σύνολο να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει και τους υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε περήφανους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

https://balla.com.cy/2022/07/15/kapoioi-tha-pane-daneikoi-kapoioi-tha-meinoyn/

https://balla.com.cy/2022/07/15/ayto-eftaixe-persi/

https://balla.com.cy/2022/07/15/maximoym-akoma-dyo-i-treis-metagrafes/