O τυπικά φιλοξενούμενος Άρης κέρδισε (1-2) με τη Γκόμελ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με MVP τον Αντρέ Γκρέι έχοντας και αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ και πλέον κοιτάζει τις αναμετρήσεις -εκτός απροόπτου- με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην επόμενη φάση.
Στο πρώτο ημίχρονο πιστοποιήθηκε η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων με τον Άρη να χάνει τις καλύτερες φάσεις και να δικαιώνεται στο φινάλε του.
Αρχικά στο 9′ ο Πάλμα βρήκε ωραία τον Γκρέι που σούταρε από το ύψος του πέναλτι άστοχα αν και αφύλακτος. Η Γκόμελ απάντησε στο 10′ με τον Μπάγκα να εκτελεί φάουλ και τον Κοστρόβ να αστοχεί με κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μαντσίνι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Καβαλιόφ που έπεσε και απέκρουσε τη μπάλα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά είναι χαρακτηριστικό ωστόσο το γεγονός πως λίγο μετά το ημίωρο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τρεις κίτρινες κάρτες (Εμπακατά, Ντιόπ και Μαζικού) με τον δεύτερο μάλιστα να αντικαθίσταται νωρίς (σ.σ στο 23′ από τον Νταμπό).
Η κορυφαία φάση για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στο 29′ καθώς ο Εμπακατά έβγαλε ωραία σέντρα και ο Καμάτσο αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Η υπεροχή των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 45′ όταν ο Μαντσίνι βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Γκρέι και αυτός εκτέλεσε τον Καβαλιόφ με δεξί πλασέ στην αριστερή -κλειστή- του γωνία κάνοντας το 1-0. Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Άγγλου στράικερ σε δύο ματς με την ομάδα του.
O Άρης μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι για το δεύτερο ημίχρονο και στο 48′ απείλησε πρώτη φορά με τον Καβαλιόφ να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Πάλμα ενώ στο 58′, ο Γκρέι σέντραρε εξαιρετικά προς τον αφύλακτο Πέερσμαν που σούταρε άουτ στην κίνηση.
Η κορυφαία φάση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 62′ όταν Γκρέι και Μαντσίνι συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να εκτελεί όμως ο Καβαλιόφ επενέβη στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό του δοκάρι και κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε μία ακόμη σημαντική φάση καθώς ο Πάλμα πάσαρε στον Καμάτσο που δίστασε να εκτελέσει δίνοντας χρόνο στον Καβαλιόφ για να σώσει την εστία του.
Στο τελευταίο εικοσάλεπτο, το σύνολο του Βλάντιμιρ Νεβίνσκι ανέβασε στροφές και προειδοποίησε στο 70′ με τον Κουέστα να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του Μάκας ενώ στο 75′ ο Σέντκο είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι του Ισπανού τερματοφύλακα. Η πίεση των Λευκορώσων απέφερε καρπούς στο 81′ καθώς ο Πέερσμαν ανέτρεψε τον Γκογκολασβίλι με τον Γεωργιανό φορ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί για το 1-1.
Η τελευταία λέξη του αγώνα ωστόσο ανήκε στον MVP, Αντρέ Γκρέι που στο 90+3‘ υποδέχθηκε τη σέντρα του Ιτούρμπε και έπιασε απευθείας σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καβαλιόφ για να διαμορφώσει το τελικό 1-2.

Oι συνθέσεις:

Γκόμελ (Νεβίνσκι): Kαβαλιόφ, Κουτσίνσκι, Σόκολ, Άφι, Πάντια, Μπάγκα, Κοστρόβ (Σοβπέλ 87′), Σέντκο (Γερμακόβιτς 88′), Αντεόλα (Ποταπένκο 80′), Ανιουφρίεφ (Καζλούσκι 68′), Μάκας (Γκογκολασβίλι 80′).

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Eμπακατά (Οντουμπάτζο 46′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (Πέερσμαν 46′), Μαντσίνι, Καμάτσο (Ιτούρμπε 83′), Ντιόπ (Νταμπό 23′), Ντουκουρέ, Πάλμα (Χατζηϊωάννου 83′), Γκρέι.