Καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή της A BOLA ήταν ο νέος προπονητής της ΑΕΛ, Ζόρζε Σίλας με τον Πορτογάλο να αναφέρεται στην προπονητική του πορεία μέχρι τώρα, τα λάθη του και το πώς επέλεξε την ΑΕΛ.
«Στην Σπόρτινγκ είχαμε κάνει μια καλή δουλειά. Πήγαμε στην ομάδα με πολλά όνειρα αλλά δεν βρήκαμε αυτά που περιμέναμε.  Βρήκαμε πράγματα και καταστάσεις που δεν συμφωνήσαμε και όταν είσαι κάπου που δεν σε ευχαριστεί το περιβάλλον, τότε καλύτερα να φύγεις. Δεν συνεχίσαμε διότι υπήρχαν πράγματα που δεν λειτουργούσαν σωστά. Ήμασταν το καλύτερο προπονητικό επιτελείο της ομάδας εκείνη την χρονιά.» είπε για την θητεία του στην Σπόρτινγκ.
Για την Μπελενενένσες: «Η ομάδα μπορούσε να βγει στην Ευρώπη, καθώς ήμασταν πέμπτοι αν θυμάστε. Αλλά πόσο να αντέξεις ειδικά όταν είσαι και μια ομάδα χωρίς πολλούς φιλάθλους».
Για την Φαμαλικάο: «Δεν θεωρώ την Φαμαλικάο σαν δουλειά για τον απλό λόγο ότι δεν είχαμε καθόλου χρόνο.  Για το αν ήταν ένα οργανωμένο κλαμπ; Σκεφτείτε ότι άλλαξαν 4 προπονητές μέσα σε ένα χρόνο τότε».
Από τότε ο Σίλας περίμενε μια πρόταση από ομάδα για να ξεκινήσει δουλειά από την αρχή της χρονιάς και όχι στην μέση.  Εδώ και ένα χρόνο δεν είχε μια τέτοια πρόταση και όπως αποκάλυψε ήθελε να πάει σε μια ομάδα με όλο το προπονητικό του επιτελείο. Η ΑΕΛ του έδωσε αυτή την ευκαιρία, όπως τόνισε και τώρα είναι και πιο ώριμος και έτοιμος για δουλειά.
Ο ίδιος κλείνοντας παραδέχτηκε ότι έκανε κάποια λάθη στις επιλογές του που τώρα δεν θα τα έκανε. «Πρέπει να δείξουμε την ποιότητα μας πρώτα ως επιτελείο» κατέληξε ο Πορτογάλος τεχνικός, ρωτούμενος αν θα τον ενδιέφερε στον μέλλον να επιστρέψει στην Πορτογαλία.
Στα μεταγραφικά οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν θα συνεχιστεί η συνεργασία ΑΕΛ και Έουλερ με τις δύο πλευρές να το συζητάνε από καινούργια βάση.  Ο Βραζιλιάνος δείχνει ότι θέλει να μείνει με την στάση του και αυτό ίσως βοηθήσει την όλη κατάσταση. Θα πρέπει όμως να κατέβει ακόμα λίγο από τις οικονομικές του απαιτήσεις.

Αριστείδου Μιχαήλ