Ενώ ο Σίλας, βρίσκεται στην Πορτογαλία και συνεχίζει να ψάχνει τους παίκτες που θέλει να φέρει για να ανεβάσει το επίπεδο της ΑΕΛ, η διοίκηση και προσωπικά ο Ανδρέας Σοφοκλέους ετοιμάζουν ένα ειδικό πλάνο που θα βοηθήσει στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας αλλά παράλληλα θα βοηθήσει και το δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα, η ομάδα όταν θα ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στη Βουλγαρία, θα μείνει για ακόμα λίγες μέρες στο εξωτερικό ώστε να αγωνιστεί σε ειδικό τουρνουά με τη συμμετοχή Ουκρανικών ομάδων που θα προετοιμάζονται μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας.
Γίνονται από τώρα οι απαραίτητες ενέργειες για να επιτευχθεί ο διπλός στόχος του Τουρνουά. Να γίνει η καλύτερη προετοιμασία από τη μία και να συγκεντρωθούν όσο πιο πολλά χρήματα για τους Ουκρανούς.
Ο Ανδρέας Σοφοκλέους προσπαθεί να βρει τους κατάλληλους χορηγούς για το σκοπό αυτό και οι διασυνδέσεις του είναι τέτοιες που αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος.
Αναφορικά με τον προγραμματισμό, ενδεχομένως ο Έουλερ να μείνει στην ΑΕΛ από την στιγμή που θα δεχθεί την οικοδομική πρόταση της διοίκησης.
Αν δεν βρει κάτι καλύτερο ο Βραζιλιάνος, μάλλον θα δώσει θετική απάντηση.