Στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 η Ομόνοια έγραψε ιστορία. Προκρίθηκε επί του Ερυθρού Αστέρα και έκλεισε θέση ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία της, ξορκίζοντας την μεγάλη κατάρα.
Εκεί δεδομένα θα έμπαιναν αρκετά χρήματα στα ταμεία και για τον λόγο αυτό ο Μπεργκ ζήτησε επιπλέον ενίσχυση για να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει στο διπλό ταμπλό Κύπρος-Ευρώπη και να είναι ανταγωνιστική στους ομίλους, σε ένα σκηνικό πρωτόγνωρο τότε για τους «πράσινους».
Τρεις μέρες αργότερα ανακοινώνεται ένας… παλιός γνώριμος ο οποίος έβγαζε μάτια μερικά χρόνια πριν στην Ανόρθωση και έκανε μεγάλο μεταγραφή στην Τουρκία.
Τι γίνεται με Σέχου;
Ο λόγος για τον Αμπντουλάχι Σέχου ο οποίος θα μπορούσε να δώσει λύσεις και δεξιά στην άμυνα αλλά και σαν αμυντικός μέσος σε μια μεγάλη όπως διαμορφωνόταν σεζόν.
Εκείνη η σεζόν 2020-2021 ήταν εξαιρετική και για τον ίδιο και για την Ομόνοια. Δεν κατάφεραν να περάσουν το εμπόδιο του Ολυμπιακού Πειραιώς αλλά έπαιξαν στους ομίλους του Europa League και ήταν ανταγωνιστική. Τότε ο Νιγηριανός έπαιξε στα  τέσσερα από τα έξι ματς των ομίλων, ενώ ήταν βασικός και (σχεδόν) αναντικατάστατος στο πρωτάθλημα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μέτρησε 30 συμμετοχές εκ των οποίων οι 28 βασικός και μόλις δύο σαν αλλαγή και έβαλε το δικό του λιθαράκι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Η αμέσως επόμενη σεζόν δεν ήταν το ίδιο καλή. Η ομάδα αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League, αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Europa League αλλά έπαιξε σε ομίλους Conference League στην πρώτη χρονιά της νεοσύστατης διοργάνωσης.
Στο πρωτάθλημα η Ομόνοια έμεινε εκτός πρώτης 6άδας με τον Σέχου να καταγράφει 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (16 βασικός, 4 αλλαγή) και τρεις στο Κύπελλο όλες σαν βασικός.
Ένα σοβαρό λάθος στο ντέρμπι «αιωνίων» με το ΑΠΟΕΛ, η συμμετοχή του σε ματς της Εθνικής Νιγηρίας ενώ στην Ομόνοια δεν έπαιζε λόγω τραυματισμού και η αποβολή στον τελικό του Κυπέλλου ράγισαν το γυαλί με τον κόσμο και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζητούσαν την απομάκρυνση του.
Πως αφήνεις τέτοιο Σέχου; – Balla.com.cy
Παρόλα αυτά η διοίκηση του έκανε πρόταση παραμονής με απολαβές πολύ λιγότερες σε σχέση με αυτές που είχε την τελευταία διετία. Αυτός έκανε την αντιπρόταση του η οποία έπεσε στο κενό και μοιραία οι δρόμοι των δύο πλευρών χώρισαν.

Χρίστος Χρίστου