Ήταν 16 Αυγούστου του 2021, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωνε τον Ιμάζ Φαράζ, από τη Βελγική Μουσκρόν, και ο Γάλλομαροκινός, συστήθηκε νωρίς στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου. Με τις παρουσίες του ξεχώρισε και «ανάγκασε» τον Τσάβι Ρόκα να επεκτείνει τη συνεργασία των δύο πλευρών έως το 2025. Ο Γάλλος ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας της Λάρνακας τη φετινή σεζόν και από τους  βασικούς λόγους που οι κιτρινοπράσινοι πήραν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ηλικία μόλις 23 ετών, (11-2-1999) έπαιζε (τις πλείστες των περιπτώσεων) ώριμα, ενώ δεν έχασε αγώνα στα πλέι οφ, παίζοντας και στα 10 ματς!
Ο Φαράζ, είναι ένας ποδοσφαιριστής με εκρηκτικότητα, γρήγορος και με υψηλή τεχνική κατάρτιση. Μόλις στην 1η του σεζόν με την ΑΕΚ, κατέγραψε συνολικά 30 συμμετοχές σκόραρε 3 φορές, ενώ έδωσε και 4 ασίστ. Το νεαρό της ηλικίας του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επέκταση, και αν συνεχίσει με την ίδια ή ακόμη καλύτερη παρουσία, η ΑΕΚ μπορεί να επωφεληθεί και από μια πώληση του.

Μ’ ένα βιογραφικό με παρουσία σε Λιλ και Μπελενένσες
, μόλις στα 22 σου, ενώ είσαι και διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές της Γαλλίας, οι απαιτήσεις προς το πρόσωπο σου αυξάνονται!
Αυτές τις απαιτήσεις έχουν οι κιτρινοπράσινοι, με τον α πάντως, να δείχνει πως… δεν μασάει στην πίεση και μπορεί να ανταπεξέλθει.

Θράσος Δημητρίου