Η Ουγγαρία ταπείνωσε την Αγγλία και στο Νησί, αφού με τη δεύτερη νίκη της στον 3ο όμιλο της League A του Nations League, αυτήν τη φορά με το επιβλητικό 4-0, την κράτησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ η ίδια σκαρφάλωσε στην κορυφή.
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ κι έφτασε τα τέσσερα σερί επί βρετανικού εδάφους. Ο Ούγγρος σκόραρε στο 16′ και στο 70′ με τις μοναδικές τελικές των φιλοξενουμένων, όμως ούτε τα “τρία λιοντάρια” είχαν τελικές. Παρότι η κατοχή της μπάλας ήταν πάνω από 70% μόνιμα για τους γηπεδούχους, πήραν μηδέν στη δημιουργία και απέτυχαν να απειλήσουν την εστία του Ντένες Ντίμπους.
Ο θρίαμβος της Ουγγαρίας σφραγίστηκε με το γκολ του Ζολτ Νάγκι στο 80′ και εκείνο του Ντάνιελ Γκάζνταγκ και η πανωλεθρία των Άγγλων με την αποβολή του Τζον Στόουνς ενδιάμεσα. Την ώρα που το κοινό στο “Μόλινιου” του Γουλβερχάμπτον αποδοκίμαζε τους γηπεδούχους, η Ουγγαρία επικρατούσε για πρώτη φορά από το εμβληματικό 6-3 του 1953 μέσα στην Αγγλία.
Η Γερμανία έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ιταλία και με το 5-1 την προσπέρασε στο βαθμολογικό πίνακα και ακολουθεί κατά πόδας τους Ούγγρους.
Η ομάδα του Χάνσι Φλικ είχε το πόδι στο γκάζι από την αρχή του αγώνα και με τον γκολ του Γιόσουα Κίμιχ μόλις στο 10‘ βρήκε την ώθηση για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Το πέναλτι που κέρδισε ο πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι Γιόνας Χόφμαν έστειλε τον Ιλκάι Γκιντογάν στη βούλα στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους για το 2-0.
Η κατηφόρα στο “Μπορούσια Παρκ” του Μενχεγκλάντμπαχ συνεχίστηκε και στο 2ο μέρος, με τον Τόμας Μίλερ να κάνει το 3-0 και να γίνεται ο 6ος στη λίστα των σκόρερ στη “νάτσιοναλμανσαφτ” και τον Τίμο Βέρνερ να ξεσπάει και να βρίσκει δύο γκολ. Η Ιταλία δέχθηκε για πρώτη φορά τουλάχιστον πέντε γκολ από το 1957 και επιχείρησε να σώσει την κατάσταση στο τέλος με τον φορμαρισμένο 18χρονο επιθετικό Γουίλ Γκνοντό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της League A