Σε απόλυτα θετικό κλίμα εξελίσσονται οι συζητήσεις της Νιούκαστλ με τον Ούγκο Εκιτίκε και τους εκπροσώπους του, από τη στιγμή που οι «καρακάξες» έχουν πάρει το ok από την Ρεμς ώστε να μιλήσουν με τον παίκτη μετά την προσφορά των 30 εκατ. ευρώ.
Ο 19χρονος επιθετικός αποτελεί εδώ και αρκετούς μήνες στόχο της Νιούκαστλ και είχε παρατείνει την παραμονή του στη Γαλλία, διότι δεν αισθανόταν απόλυτα έτοιμος για το μεγάλο βήμα σε αυτή την ηλικία.
Η πρόοδος της ομάδας του αγγλικού βορρά και οι βλέψεις που υπάρχουν στο St. James’ Park τον είχαν βάλει σε δεύτερες σκέψεις τον χειμώνα, όμως τώρα δείχνει να το σκέφτεται αρκετά πιο θετικά.
Όπως αναφέρει το SkySports οι διαπραγματεύσεις κυλούν με τρόπο που θα μπορούσε να γίνει ορατό ένα φινάλε με συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τη Νιούκαστλ να πληρώνει 30 εκατομμύρια ευρώ για τον νεαρό ποδοσφαιριστή.
Ο Εκιτίκε πέτυχε 10 τέρματα σε 24 εμφανίσεις στην Ligue1 την περασμένη αγωνιστική περίοδο και εφόσον τελικά δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας, θα υπογράψει για πέντε χρόνια.