Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα αποτέλεσε τον εκλεκτό του Τσάβι Ρόκα για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και είναι λογικό ο κόσμος της να αναζητεί πληροφορίες για τις προτιμήσεις του, τις τακτικές του και τη φιλοσοφία του. Μέσω Inscout, παρουσιάζουμε μία ανάλυση του τι επέλεξε σε δύο παιχνίδια κατά την θητεία του στην Φουανλεμπράδα.

Στη φωτό που βλέπετε πιο πάνω, στον εντός έδρας αγώνα με την Εϊμπάρ που έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα, ο Όλτρα είχε παρατάξει την ομάδα του με σύστημα καθαρό 4-2-3-1. Με δύο αμυντικούς μέσους κι έναν ποδοσφαιριστή σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον σέντερ φορ.

Στη δεύτερη φωτό, στον εκτός έδρας αγώνα με την Λας Πάλμας, από την οποία γνώρισε την ήττα με 2-1, είχε επιλέξει το σύστημα 4-1-4-1. Δηλαδή με έναν αμυντικό μέσο και δύο… 8άρια πιο μπροστά του, με δύο ακραίους επιθετικούς και με έναν σέντερ φορ.
Βάσει πληροφοριών που έχουμε συλλέξει από το διαδίκτυο, αυτές είναι οι βασικές του επιλογές. Χωρίς αυτό να σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι αυτά θα εφαρμόσει και στην ΑΕΚ, είναι ωστόσο πολύ πιθανόν από τη στιγμή που εμφανώς αυτά τα συστήματα, αποτελούν τις κυριότερες του προτιμήσεις.

Ανδρέας Βεντούρης