Ο 18χρονος Κάλβιν Ράμσεϊ μπαίνει σε mode… εμπιστοσύνης στη διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθήσει από εδώ και μπρος, με τη Λίβερπουλ να έχει σχηματίσει ένα από τα πιο ποιοτικά καρέ σε ό,τι αφορά τους ακραίους αμυντικούς και τον ιδιαίτερο ρόλο που έχουν πλέον εκείνοι για το παιχνίδι της ομάδας. 
Από αριστερά το δίδυμο Ρόμπερτσον – Τσιμίκα προσφέρει απόλυτη ικανοποίηση στον Γιούργκεν Κλοπ. Κι αν ο Σκωτσέζος είχε καταθέσει διαπιστευτήρια από τα προηγούμενα χρόνια, ο Έλληνας έκανε το «μπαμ» μετά την υπομονή που όφειλε να επιδείξει και τη δουλειά που έπρεπε να παρουσιάσει στον Γερμανό προπονητή, ώστε εκείνος ν’ αντιληφθεί πως τελικά μπορούσε να βασιστεί πάνω του.
Και ο «Τσίμι» τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Και τον κόουτς, αλλά και τον κόσμο του συλλόγου που τον έχει λατρέψει και τραγουδάει συνεχώς για εκείνον, έχοντας δώσει το παρατσούκλι Greek Scouser, αφού τον θεωρούν παιδί του αγγλικού λιμανιού.
Δεξιά, τώρα, ο Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ που είναι πλέον και ο νεαρότερος με παρουσία στο αρχικό σχήμα ομάδας σε τρεις διαφορετικούς τελικούς Champions League (!), έχει μεν back-up, αλλά θα χρειαστεί να περιμένει αρκετά για να θεωρηθεί ο Κάλβιν Ράμσεϊ ως λύση που δεν θα εμπνέει καμία ανησυχία. Άλλωστε, έχει ανανεώσει για έναν χρόνο και ο Τζέιμς Μίλνερ που στην ανάγκη… παίζει παντού και μπορεί να μεταφερθεί στα άκρα της άμυνας, ενώ, υπάρχει και ο Τζο Γκόμες που έχει καλύψει ξανά τη θέση.
Ο 18χρονος Κάλβιν Ράμσεϊ κόστισε περίπου 6,5 εκατομμύρια λίρες μαζί με τα μπόνους ώστε ν’ αφήσει την Αμπερντίν και να μετακινηθεί στο Μέρσεϊσαϊντ για λογαριασμό της Λίβερπουλ, με τον 18χρονο να έχει μοιράσει 9 ασίστ στην πρώτη του σεζόν στο ανδρικό τμήμα του σκωτσέζικου κλαμπ! Ο Ράμσεϊ θα πρέπει να υποβληθεί στη διαδικασία από την οποία πέρασε και ο Κώστας Τσιμίκας, με τον Κλοπ σε αυτές τις περιπτώσεις να δείχνει πως ξέρει απίστευτα καλά να διαχειρίζεται την προσαρμογή των παικτών και να τους ρίχνει στα βαθιά όταν εκείνοι θα έχουν μάθει να «επιπλέουν», προτού τους μετατρέψει σε… ικανότατους «κολυμβητές» ώστε να οδηγήσουν το κόκκινο «καράβι» στα πιο ασφαλή νερά και τις μεγάλες επιτυχίες.
Ο Kloppo, πάντως, γνωρίζει πως με την τετράδα που έχει σχηματίσει στους full-backs, έχει ποιότητα, ταλέντο, απίστευτες δυνατότητες, συνδυασμό εμπειρίας και νεανικής όρεξης και πάθους, ευελπιστώντας να «βγει» και ο μικρός Ράμσεϊ για να γίνει η συγκεκριμένη τετράδα η πιο ενδιαφέρουσα στην Πρέμιερ Λιγκ.