Ο Μάνουελ Τόρες αποχώρησε από την ΑΕΛ μετά από τεσσερισήμισι χρόνια στην ομάδα. Η αποχώρηση του 31χρονου σήμανε και το κλείσιμο του κύκλου των Ισπανών παικτών στην ομάδα, καθώς ο Τόρες ήταν ο τελευταίος από την Ιβηρική χώρα που είχε μείνει στο ρόστερ.  Νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του Σίτο Ριέρα (55 συμμετοχές / 6 γκολ), με τον οποίο, ο Τόρες, αποτελούσε το Ισπανικό δίδυμο των γαλαζοκιτρίνων στη φετινή χρονιά. Από την σεζόν 2013/14 και μετά η ΑΕΛ, είχε τουλάχιστον ένα Ισπανό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ, με την πλειονότητα τους να έχουν αφήσει θετικό πρόσημο.
Οι Έντι Οριόλ (18 συμμετοχές / 5 γκολ) και Αντρέ Ρομέρο (31 συμμετοχές) είχαν ανοίξει αυτό τον χορό, την χρονιά 2013/14, με τον ακραίο επιθετικό να έχει… αναλαμπές στην απόδοση του και να αποχωρεί ένα εξάμηνο μετά. Ο Ρομέρο ήταν τερματοφύλακας κυρίως ως ρεζέρβα αγωνιζόμενος για δύο χρόνια στην ομάδα. Την επόμενη χρονιά προστέθηκε ο Αντριάν Σαρδινέρο (58 συμμετοχές/ 11γκολ) ένα ποδοσφαιριστής που πρόσφερε στην ομάδα και είχε καλή παρουσία.
Η χρονιά 2015/16 δεν είχε μετεγγραφή Ισπανού ποδοσφαιριστή αλλά διατηρήθηκε στο ρόστερ ο Ανδριάν Σαρδινέρο κρατώντας το… «άρωμα» Ισπανίας. Την περίοδο 2016/17 είχαμε τριπλό μεταγραφικό χτύπημα από την Ιβηρική χώρα με τους Μικέλ Αρουαμπαρένα (48 συμμετοχές /17 γκολ), Ειμέντι (11 συμμετοχές) και Πίτι (17 συμμετοχές / 5 γκολ).
Τρεις συμπατριώτες των πιο πάνω παικτών ήρθαν και τη σεζόν 2017/18. Ο λόγος για τους Ντάνι Μπενίτεζ (29 συμμετοχές/ 2 γκολ), Χουάν Ρομάν (16 συμμετοχές / 4 γκολ) και τον Μάνουελ Τόρες (94 συμμετοχές/ 11 γκολ).
Την χρονιά που πήρε η ΑΕΛ το κύπελλο, προστέθηκαν οι Καστανιάγα (38 συμμετοχές / 1 γκολ) και Χουράδο (47 συμμετοχές / 20 γκολ).
Την επόμενη περίοδο, δεν είχαμε προσθήκη Ισπανού αλλά παρέμειναν στο ρόστερ οι Καστανιάγα, Χουράδο και Τόρες.
Τέλος, το 2020/21 προστέθηκε ο Ριέρα, που ήταν το δίδυμο με τον Mάνου, τη λήξασα χρονιά, πριν αποχωρήσουν αμφότεροι.
Έτσι, με την αποχώρηση του Τόρες κλείνει (προσωρινά) αυτός ο Ισπανικός κύκλος για την ΑΕΛ.

Αριστείδου Μιχαήλ