Ο Μιχάλης Ππεκρής, πρόεδρος της Επιτροπής των Εθνικών ομάδων, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0, τονίζοντας πως τα τελευταία χρόνια δεν δείξαμε σημάδια μεγάλης ανέλιξης.
Αναλυτικά:
Για το ματς κόντρα στο Κόσοβο
: «Είμαστε αισιόδοξοι. Τόσο οι ποδοσφαιριστές τόσο και τον τεχνικό τιμ. Θέλουμε να αρχίσουμε θετικά».
Ποιος είναι ο στόχος μας; «Δεν θα λέμε κάθε φορά που θα αρχίζει μια διοργάνωση τα ίδια, γιατί θα μας βαρεθεί ο κόσμος. Γενικά ο στόχος μας, όσον αφορά όλη τη δομή των Εθνικών ομάδων, είναι να δείξουμε μακροπρόθεσμα ότι έχουμε ομάδες που θα διακριθούν στις διοργανώσεις . Όλοι θέλουμε να νικήσουμε, όλοι θέλουμε να κάνουμε το 6 στα 6 και να προκριθούμε. Δεν πετύχαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν δείξαμε σημάδια μεγάλης ανέλιξης στο ποδόσφαιρο, όσον αφορά τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Αυτά τα γιατί ψάχνουμε και νομίζω είμαστε στον σωστό δρόμο για να το βρούμε. Το ανοίγω αυτό το κεφάλαιο για να μην πω τα ίδια».
Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν: «Υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς. Όσον αφορά εμείς διοικητικά, δουλέψαμε. Μιλήσαμε και με τα παιδιά, είδαμε και τους αρχηγούς και βλέπω στα μάτια τους κάτι διαφορετικό. Ελπίζω να πετύχουμε. Από πλευράς ποδοσφαιριστών και τεχνικού τιμ, θέλω να το μεταφέρω αυτό, θα γίνει μεγάλη προσπάθεια».
Για το πόσο κόσμο περιμένουν και την πρόβλεψη του για το ματς: «Γύρω στους 1.500  αναμένεται να έρθουν στην «Αρένα». Θεωρώ ότι είναι αποτυχία όποτε παίζουμε εντός έδρας με τέτοιες ομάδες να μην παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».