Στις πρώτες του δηλώσεις ως «πολίτης» ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποκάλυψε πως είναι οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι από μικρό παιδί και η μεταγραφή του είναι μία ευκαιρία να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα  του που αγωνίστηκε για μία τριετία στην γαλάζια πλευρά της πόλης.
Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε και επίσημα το «πολυβόλο» της εθνικής Νορβηγίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, ενεργοποιώντας την βόμβα του καλοκαιριού.
Το «θωρηκτό» των «πολιτών» παραχώρησε δηλώσεις μετά την ανακοίνωσή του από τους γαλάζιους του Μάντσεστερ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως ήρθε στην ομάδα που υποστηρίζει από μικρό παιδί και αυτό είναι το σωστό μέρος για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.
«Μάντσεστερ Σίτι, εξαιρετική κίνηση για μένα. Είμαι περήφανος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε αυτή την ομάδα και ο Γκουαρδιόλα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών, οπότε πιστεύω ότι βρίσκομαι στο σωστό μέρος για να εκπληρώσω τις φιλοδοξίες μου.
Γεννήθηκα στην Αγγλία, οπότε ήμουν οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι σε όλη μου τη ζωή, ξέρω πολλά για τον σύλλογο. Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Έχω πάει σε πολλά παιχνίδια της ομάδας. Επίσης πιστεύω ότι μπορώ να εξελιχθώ και να πάρω το καλύτερο από το παιχνίδι μου στη Σίτι. Θέλω να βάζω γκολ, να κερδίζω τρόπαια και να βελτιώνομαι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χάαλαντ.