Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Παβίλιον» στη Λευκωσία, η ΚΟΠ θα βραβεύσει τις ομάδες και τα άτομα που διακρίθηκαν στη σεζόν 2021-22.
Τιμήθηκαν οι πρώτοι σκόρερ Α’, Β’ και Γ’ Κατηγορίας, οι πρωταθλήτριες ομάδες, οι πολυτιμότεροι των εθνικών μας ομάδων, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές Κ-17 και  Κ-19, ο καλύτερος  νέος ποδοσφαιριστής και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής Α’ Κατηγορίας, Γυναικείου και Futsal όπως προέκυψαν από ψηφοφορία των προπονητών, ο κορυφαίος προπονητής του Πρωταθλήματος Cyta, ενώ θα δοθούν και ειδικές τιμητικές βραβεύσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Επίσης, θα τιμηθούν οι κορυφαίοι διαιτητές της χρονιάς.
Όπως έγραψε νωρίτερα σήμερα η ιστοσελίδα μας, κορυφαίος διεθνής αναδείχθηκε ο Φώτης Παπουλής, κορυφαίος διαιτητής ο Γιώργος Νικολάου και κορυφαία βοηθοί οι Παύλος Γεωργίου και Μάριος Καλογήρου.

LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΠ)
Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και για θέματα διαιτησίας μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, στη τελετή βραβεύσεων, εκθειάζοντας τον Μίλοραντ Μάζιτς!
«Τιμούμε αυτούς που διακρίθηκαν, αυτούς που κέρδισαν αλλά κι αυτούς που αγωνίστηκαν μα έχασαν. Τους πρωταγωνιστές αλλά κι αυτούς που σιωπηλά εργάζονταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας. Ιδιαίτερες ευχές απευθύνω στις διοικήσεις των σωματείων και στους υπεύθυνους των ακαδημιών, αλλά και στον κόσμο που έδωσε βροντερό το παρών του κάτι που μας έλειψε κατά την πανδημία. Η ΚΟΠ έχει εισέλθει σε νέα εποχή, που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα ποδοσφαιρικά γεγονότα. Διοργανώνει πάνω από 30 πρωταθλήματα, η συμμετοχή στα Graqssroots ξεπέρασε τις 10 χιλιάδες για παιδιά 6-14 ετών. Διοργανώνεται και το πρωτάθλημα βετεράνων.
Η αγωνία κράτησε μέχρι το τέλος για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, κρίθηκε στο φινάλε και ο κυπελλούχος. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις ποδοσφαιρικές μας διοργανώσεις με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Συγχαίρουμε τον πρωταθλητή Απόλλωνα, την κυπελλούχο Ομόνοια και τις υπόλοιπες ομάδες, ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Άρη για τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη.
Ήταν αναπόφευκτο σε ένα τέτοιο αμφίρροπο πρωτάθλημα να υπάρχουν εντάσεις. Είναι φυσιολογικό. Δεν είμαι σημερινός στο ποδόσφαιρο. Αναζητώ με τους συνεργάτες μου τις καλύτερες λύσεις, παρότι η κριτική κάποιες φορές είναι άδικη. Γνωρίζω όμως την πίεση που δέχονται οι διοικήσεις μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Σας κατανοώ. Σας ζητώ όταν πέφτει η σκόνη, να βλέπετε και την επόμενη μέρα. Θέλω να αναφερθώ στη διαιτησία, όπου επικεντρώνονται τα πυρά ανά το παγκόσμιο.
Ήταν ορθή η απόφαση μας πριν δύο χρόνια για την πρόσληψη του Μίλοραντ Μάζιτς. Η καλύτερη απόφαση που πήρε ποτέ η ομοσπονδία. Σας διαβεβαιώ πως μαζί με την ομάδα του, εργάζονται σκληρά για να οδηγήσουν τη διαιτησία στη νέα εποχή. Να δημιουργήσουμε μια νέα νοοτροπία. Αυτή η απαίτηση του φίλαθλου κοινού χρειάζονται υπομονή κι επιμονή. Τα νέα παιδιά μας δίνουν ελπίδα.
Ευχαριστώ τους διεθνείς που βρίσκονται εδώ. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Φούτσαλ. Οι διαδικασίες προχωρούν και για τον Αθλητικό Κέντρο της ΚΟΠ για τις Εθνικές ομάδες».

** Τιμήθηκαν μετά θάνατον οι Φοίβος Βωβίδης, Παύλος Παυλάκης, Κώστας Παττίκης.

** Ο Ράφαελ Σλέμπερ βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα φούτσαλ.

** Τιμάται το ΑΠΟΕΛ ως η πρωταθλήτρια ομάδα φούτσαλ.

** Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής φούτσαλ, ο Κωνσταντίνος Κουλουμπρής.  «Αφιερωμένο στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου. Πάμε για το επόμενο βήμα».

** Βραβεύεται η ομάδα βετεράνων της Ομόνοιας για την κατάκτηση του κυπέλλου. Το βραβείο παραλαμβάνει ο Ανδρέας Χαρίτου από τον Γιώργος Μερκής.

** Βραβεύεται η ΑΠΕΑ Ακρωτηρίου, πρωταθλήτρια ΣΤΟΚ.

** Βραβεύεται η Πέγεια 2014, πρωταθλήτρια Γ’ Κατηγορίας.

** Βραβεύεται ο Χαμπίμπ Ουεσλατί της Πέγειας 2014, ως ο πρώτος σκόρερ με 16 γκολ στο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.

** Βραβεύεται η Καρμιώτισσα Πολεμιδιών, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

** Ο Ιωάννης Χατζηβασίλης παραλαμβάνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Β’ Κατηγορίας με 20 γκολ με τη φανέλα της Καρμιώτισσας.

** Βραβεύεται η ομάδα Apollon Ladies για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γυναικών.

** Βραβεύεται η Άντρη Βιολάρη της Νέας Σαλαμίνας/Πύργος ως η πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος Γυναικών.

** Βραβεύεται η Ομόνοια ως η ομάδα με τις περισσότερες παίκτριες στην Κ19.

** Πολυτιμότερη παίκτρια της Εθνικής Νεανίδων η Μαρία Παναγιώτου των Apollon Ladies.

** Μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Γυναικών, οι Apollon Ladies.

** Πολυτιμότερη παίκτρια της Εθνικής Γυναικών, η Φιλίππα Σάββα των Apollon Ladies.
«Είμαι πολύ περήφανη, ευχαριστώ τις συμπαίκτριες μου».

** Καλύτερος ποδοσφαιριστής Παίδων ο Κωνσταντίνος Ευρυπίδου της Αϊντχόφεν.

** Καλύτερος ποδοσφαιριστής Κ19, ο Ηλίας Κωστής της Ατλέτικο.

** Βραβεύεται το ΑΠΟΕΛ ως η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στην Εθνική Παίδων Κ17.

** Η ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Νέων Κ19 η Ομόνοια.

** Η ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ελπίδων Κ21 η Νέα Σαλαμίνα.

** Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελπίδων, ο Κωνσταντίνος Σεργίου της Νέας Σαλαμίνας.

** Η ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ανδρών, η Ομόνοια.

** Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ανδρών, ο Φώτης Παπουλής.
«Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με ποιοτικούς ανθρώπους και ποδοσφαιριστές. Επέλεξα το Φώτη για το πνεύμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης που έδειξε και την ηγετική του φυσιογνωμία», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Κωστένογλου.

** Βραβεύεται ο Γιώργος Νικολάου ως ο κορυφαίος διαιτητής της σεζόν, καθώς επίσης οι Μάριος Καλογήρου και Παύλος Γεωργίου ως οι κορυφαίοι διαιτητές. «Ευχαριστώ πάρα πού. Καλή συνέχεια σε όλους. Η δουλειά είναι δύσκολη, προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο Γιώργος Νικολάου.

** Βραβεύεται ο Ιβάν Τρισκόφσκι ως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ. «Δεν μπορώ να είμαι πιο περήφανος για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, χωρίς αυτούς δεν θα έπαιρνα αυτό το βραβείο. Είμαι ευχαριστημένος που κατάφερα να βγω πρώτος σκόρερ».

** Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Ραφαήλ Μάμας της ΑΕΚ.

** Καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα ο Φώτης Παπουλής της Ομόνοιας.
«Με κάνατε πολύ χαρούμενο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνίζομαι και να κατακτώ τρόπαια. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομοσπονδίας που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Εθνική. Είμαι ευχαριστημένος στην Ομόνοια, τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει».

** Καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ο Απόλλωνας με 50 γκολ.

** Κορυφαίος προπονητής ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ. «Είναι πολύ σημαντικό. Θα ξεκουραστούμε, θα προγραμματιστούμε και θα δούμε τι θα φέρει η επόμενη χρονιά», είπε ο τεχνικός του Απόλλωνα.

** Ειδική βράβευση: Ομόνοια και Ανόρθωση για την παρουσία τους στο Κόφερενς Λιγκ.

** Ειδική βράβευση: Ξένια Ηροδότου (βοηθός διαιτητή)

** Βραβεύονται οι Γιώργος Μερκής, Αντώνης Γιωργαλλίδης και Μάριος Νικολάου.

** Ανδρέας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος ΚΟΑ: «Το νέο γήπεδο… τρέχει. Είμαι κάθε βδομάδα εκεί, το παρακολουθώ στενά. Μου έχουν πει ότι θα είναι έτοιμο. Ελπίζω κι εύχομαι ότι όλα θα πάνε καλά και ο Απόλλωνας θα είναι στο νέο γήπεδο στους αγώνες των ομίλων».

** Τιμάται ο Πιέρος Σωτηρίου για την πορεία του στο εξωτερικό. «Ευχαριστώ την ΚΟΠ που με τιμά. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Γεννήθηκα για να είμαι πρωταθλητής. Μου έμεινε η Εθνική για να πάρουμε κάτι, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να πάμε στο Euro», δήλωσε ο Κύπριος επιθετικός.

** Τιμάται ο Ιωάννης Πίττας, πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα. «Πετυχημένη η χρονιά, πήραμε το πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια. Ελπίζω να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο Κύπριος επιθετικός.

** Τιμάται και ο Βαλεντίν Ρομπέρζ, για τις περισσότερες συμμετοχές στον πρωταθλητή Απόλλωνα.

** Βραβεύεται ο Απόλλωνας ως πρωταθλητής Κύπρου. Το τρόπαιο παραλαμβάνει ο πρόεδρος της ομάδας, Νίκος Κίρζης. «Ήταν το όνειρο. Το καταφέραμε φέτος μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας. Το δεύτερο όνειρο του κάθε Απολλωνίστα είναι να έχει το δικό του σπίτι, θα υλοποιηθεί κι αυτό με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και τον ευχαριστούμε».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ