Χθες είχε γενέθλια και σήμερα ανακοινώθηκε από το ΑΠΟΕΛ για τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο Εκιουονταλσιο Γκόμες έγινε 26 χρόνων (22 Μαϊου 1996) και μέχρι τα 28 του χρόνια θα είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ εάν και εφόσον πάνε όλα καλά και τιμηθεί κανονικά το συμβόλαιο του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος βγάζει μάτια τις τελευταίες τρεις σεζόν στην Super League 1 της Ελλάδας με Παναιτωλικό (δύο σεζόν) και Ιωνικό (η τελευταία του ομάδα) και από νωρίς μπήκε στα ραντάρ των «γαλαζοκιτρίνων» οι οποίοι την επομένη της λήξης του πρωταθλήματος ανακοίνωσαν την απόκτηση του.

Είναι Αφρικανός με ρίζες από την Γουινέα Μπιθάου γεννημένος στην Αλμάντα της Πορτογαλίας και έμαθε να παίζει μπάλα στην Μπελενένσες. Από εκεί πηγαινοερχόταν στην Μπενφίκα Β’ μέχρι να κάνει το ξέσπασμα την σεζόν 2018-2019 όταν με την φανέλα της Μπελενένσες κατέγραψε 23 συμμετοχές στην α’ κατηγορία της Πορτογαλία αφού προηγήθηκε μια ανεπιτυχής απόπειρα να παίξει εκτός Πορτογαλίας χωρίς να καταγράψει συμμετοχή στην Ρέιντζερς Σκωτίας.
Η επόμενη απόπειρα να αφήσει την Πορτογαλία ήταν να παίξει μπάλα στην Ελλάδα.
Στις  8 Ιουλίου 2019 μεταγράφηκε στον Παναιτωλικό, έπαιξε σε 30 ματς την πρώτη χρονιά, 31 την δεύτερη για να μετακομίσει στον Ιωνικό όπου φέτος έπαιξε σε 31 παιχνίδια και πέτυχε 4 γκολ.
Η αξία του την δεδομένη στιγμή στο transfermarkt είναι στις 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ έφτασε μέχρι και τις 900 χιλιάδες τον Ιανουάριο του 2015.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

https://balla.com.cy/2022/05/23/episimo-apoelistas-os-to-2024-o-ntalsio/