Προσγείωση στην πραγματικότητα. Μετά τον υπέρ-ενθουσιασμό που κυριάρχησε πριν το ματς με την ΑΕΚ, θα έλεγε κανείς ότι κυριαρχούν πλέον άλλα συναισθήματα στο ΑΠΟΕΛ.
Όχι της απογοήτευσης, αλλά της σωστής αξιολόγησης των σημερινών δεδομένων που θέλουν την ομάδα να πηγαίνει την Κυριακή στο Τσίρειο για να δώσει ένα κρίσιμο ματς με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από το προηγούμενο.
Χωρίς τη δύναμη της έδρας και με μόλις 900 φιλάθλους στην κερκίδα και από την άλλη απέναντι σε ένα αντίπαλο που έχει βαθμολογικό προβάδισμα και θα έχει επίσης τη δύναμη της έδρας του.
Τι πρέπει να κάνουν στο ΑΠΟΕΛ για να έχουν τύχη σε αυτό το ματς; Πιθανόν να πρέπει να γίνει αλάνθαστη διαχείριση από τον προπονητή και τους παίκτες.
Αυτό μεταφράζεται σε σωστή προετοιμασία πριν και ακόμα πιο σωστή αντιμετώπιση του Απόλλων στη διάρκεια του μεγάλου αυτού ματς.
Ένα τεράστιο τεστ για γνωστούς και άγνωστους λόγους, σε ότι αφορά το Σωφρόνη και το επιτελείο του που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ο Απόλλων και ακόμα μεγαλύτερο για τους παίκτες, αν θέλουν να ανατρέψουν τα βαθμολογικά δεδομένα και να αναρριχηθούν στην 1η θέση.
Είναι επίσης και ο ρόλος-ευθύνη της διοίκησης. Με τη σειρά τους, τα διοικητικά στελέχη ξέρουν τα δεδομένα του επόμενου αγώνα, όπως ξέρουν και τις προεκτάσεις ενός θετικού και αντίθετα, ενός αρνητικού αποτελέσματος.
Αυτά είναι κάποια βασικά δεδομένα που καλούνται στο ΑΠΟΕΛ να προσέξουν την Κυριακή το βράδυ στο Τσίρειο.
Η αγωνιστική πτυχή πάντως, δεν φοβίζει. Μετρά μία ήττα στο Τσίρειο στην 3η αγωνιστική όταν η ομάδα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της ενώ ο Απόλλων, ήταν τότε στα καλύτερα του και γενικότερα, άλλα τα δεδομένα τότε και διαφορετικά τώρα.
Φτάνει όμως να δουλέψουν τα πάντα στην εντέλεια από πλευράς προπονητή-παικτών-διοίκησης και 900 φιλάθλων στη διάρκεια του μεγάλου αυτού ποδοσφαιρικού ραντεβού.