Σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα, η ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο θα αρχίσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europe League. Θα χρειαστεί δηλαδή, μια πρόκριση για να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό όμιλο.
Η κυπελλούχος μας θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από ζευγάρι του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Στο συγκεκριμένο μονοπάτι θα έχουμε μόλις δύο ζευγάρια και στο ένα θα είναι ο δευτεραθλητής μας. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να κληρωθεί δύο ομάδες από την ίδια χώρα, γίνεται αντιληπτό, πως η κυπελλούχος μας θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι που δεν θα έχει κυπριακή ομάδα.
Με τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα το σκηνικό για τον δεύτερο προκριματικό γύρο έχει ως εξής.
ΙΣΧΥΡΟΙ
Ντιναμό Κιέβου 44.000
Μίντιλαντ 19.000
ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
ΑΠΟΕΛ 18.000
Φενερμπαχτσέ 14.000

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Αν το ένα ζευγάρι είναι το Ντιναμό – ΑΠΟΕΛ (ή όποια άλλη κυπριακή ομάδα τερματίσει 2η), η κυπελλούχος μας θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του Μίντιλαντ – Φενερμπαχτσέ.

Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League θα γίνει στις 18 Ιουλίου. Οι διπλές αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 4 και 11 Αυγούστου.

Η βαθμολογία των υπόλοιπων ομάδων που έχουν πιθανότητες να τερματίσουν στη 2η θέση:
Απόλλων: 14.000
ΑΕΚ: 7.500
Αρης: 5.275
Ανόρθωση: 8.000
Πάφος FC: 5.275

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Η Φενερμπαχτσέ είναι στη 2η θέση με 68 βαθμούς και στο +4 από την Κόνιασπορ (54.20 βαθμοί), τρεις στροφές πριν το φινάλε.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΑΝΙΑΣ: Η Μίντιλαντ είναι στην 2η θέση με 55 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την Κοπεγχάγη (40.500 βαθμοί) που είναι στην κορυφή. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές.