Στην ΑΕΛ ο Χόρχε Σιλας έχει αρχίσει εδώ και καιρό την αξιολόγηση του ρόστερ της ομάδας και έχει ετοιμάσει τις εισηγήσεις του για το ποιοι θα παραμείνουν και την νέα χρονιά. Μόλις είναι όλα έτοιμα θα γνωστοποιηθεί και στους ποδοσφαιριστές η απόφαση του προπονητή και θα ξεκινήσουν και οι ανάλογες διαδικασίες. Δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση αν κι έχουν κυκλοφορήσει ονόματα ποδοσφαιριστών που ίσως αποχωρήσουν.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δύσκολα θα επιβιώσουν στην ΑΕΛ οι Έβορα, Ντάφερφελντ και Μαΐντεβατς (φωτό) και την νέα χρονιά, ενώ στην λίστα υπάρχουν και κάποιοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα για τους ποδοσφαιριστές που ήταν δανεικοί σε άλλες ομάδες, Πρόσεκ, Μπάμπιτς, Παντελή, Μανέ, Νεοφύτου, Κυριάκου και Μαρνέρος, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι θα επιστρέψουν στην ομάδα και θα ξεκινήσουν προετοιμασία μαζί της.
Ακολούθως θα αξιολογηθούν από τον προπονητή της ομάδας και όσοι κριθούν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν θα αποχωρήσουν. Στο κεφάλαιο Έουλερ μετά και την επαναπροσέγγιση που έγινε, δεν είναι δεδομένο ότι θα συνεχίσει στην ομάδα καθώς έχει πέσει από τις αρχικές απαιτήσεις του αλλά ακόμη υπάρχει απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Στο τομέα την ενίσχυσης δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του Ανδρέα Μακρή στην ομάδα, ενώ οι πληροφορίες επιμένουν για Αντρέ Σιμόες και ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος σύμφωνα με όσα βγαίνουν προς τα έξω, έχει προτάσεις από ΑΕΛ, Φαμαλικάο αλλά και δύο ελληνικές ομάδες, με την πρόταση των γαλαζοκιτρίνων να είναι πιο κοντά στα θέλω του σε σχέση με τις υπόλοιπες. Όμως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Αριστείδου Μιχαήλ