Όσο πλησιάζει η Κυριακή, άλλο τόσο ανεβαίνει η αδρεναλίνη στον Αρχάγγελο. Οι παίκτες στρώθηκαν στη δουλειά μέσω της προπόνησης, η τεχνική ηγεσία αξιολογεί τόσο τον αντίπαλο, όσο και το δικό της ρόστερ, η διοίκηση προσπαθεί και είναι κοντά στην ομάδα, ο κόσμος και συγκεκριμένα, όσοι πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο αναμένουν την ημέρα του ματς και εμπιστεύονται την ομάδα, ότι θα παρουσιαστεί όπως αρμόζει στις συνθήκες της μεγάλης αναμέτρησης.
Γενικότερα, στο ΑΠΟΕΛ βλέπουν το ντέρμπι με τον Απόλλων, σαν μία τεράστια πρόκληση για να δείξουν και να αποδείξουν ότι μπορούν να  καταφέρουν, αυτό που ελάχιστοι πίστευαν μέχρι πριν λίγες βδομάδες.
Ακόμα και αν χάθηκε η ευκαιρία με την ΑΕΚ για να πάει με προβάδισμα στο Τσίρειο, αυτό που θέλουν να καταφέρουν, είναι να αποκτήσουν προβάδισμα, το βράδυ της Κυριακής.
Από αγωνιστικής πλευράς, όλα δείχνουν ότι θα είναι καλύτερα τα δεδομένα, συγκριτικά με την ΑΕΚ.
Ο Ντογκαλά και ο Καρώ αναμένεται να είναι οι δύο αλλαγές στην 11άδα, στις θέσεις των Έσελινγκ και Ντανίλο ενώ τεράστια δυναμική και βάθος στον πάγκο, δίνει η παρουσία του Κβιλιτάια, ο οποίος από την στιγμή που θα πάει όπως φαίνεται στο Τσίρειο, τότε θα είναι σε θέση, να βοηθήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα.