Αλκή, ΠΑΕΕΚ, Ονήσιλος, Εθνικός. Αυτοί ήταν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στο κύπελλο τη φετινή σεζόν και κατάφερε να μην προκριθεί καν στον τελικό. Κατάφερε να δεινοπαθήσει να προκριθεί από τη μία ομάδα που έπεσε στη β’ κατηγορία και να αποκλειστεί ΜΕ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ από την ομάδα που ετοιμάζεται να την ακολουθήσει.
Ο αποκλεισμός από τον Εθνικό, είναι για την ΑΕΚ η μεγαλύτερη αποτυχία στη σύγχρονη ιστορία της, ΜΑΚΡΑΝ της δεύτερης. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να φταίξει τον Τούμπα για την λανθασμένη του έξοδο στο πρώτο γκολ.
Μπορεί να ρίξει τα πυρά του στον Νταβίντ Μπαντία, ο οποίος γέμισε την αντίπαλη περιοχή με σέντερ φορ, αλλά με… γιόμες και μακρινές σέντρες, ακόμη κι ο σχεδόν 9χρονος μου γιος, γνωρίζει πως  η τύχη μου δεν θα ‘ναι και μεγάλη.
Μπορεί επίσης να κατηγορήσει τον Ισπανό προπονητή για τις επιλογές του και στα δύο ματς (πολύ περισσότερο για τις αλλαγές), αλλά και για το ότι πήγε στη διάσκεψη, μετά από έναν οδυνηρό αποκλεισμό, κι ασχολήθηκε περισσότερο με την… κόκκινη κάρτα που δέχθηκε!!!
Μπορεί επίσης να τα βάλει με την ομάδα, η οποία απώλεσε τις ευκαιρίες που βρήκε για το 2-0, όπως κι ότι η τελευταία της καλή φάση στο Δασάκι ήταν στο… 64’ (με το σουτ του Φαράζ). Αυτές ωστόσο είναι οι εύκολες λύσεις.
Η καθαρά προσωπική μου άποψη, είναι πως ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ευθύνη για το σημείο που κατέληξε η ΑΕΚ, την έχει ο Τσάβι Ρόκα. Κι εξηγούμαι: Εάν είχε δεχθεί διοικητική παρέμβαση για την απομάκρυνση του Καταλά, τότε όφειλε να παραιτηθεί.
Εάν όχι, τότε φταίει ΔΙΠΛΑ. Διότι, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, η ΑΕΚ έδιωξε τον πρώην προπονητή της για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της σε πρωτάθλημα και κύπελλο, φέρνοντας τον τεχνικό του Εθνικού, ο οποίος και τελικά τον ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ!
Ναι, ο Ρόκα ΦΤΑΙΕΙ, διότι απόψε στο Δασάκι, από τις τέσσερεις μεταγραφές που έφερε τον Ιανουάριο για να ανεβάσουν ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ επίπεδο την ομάδα, ο ένας μπήκε αλλαγή (Άλτμαν), οι άλλοι δύο έμειναν στον πάγκο (Λαμπόικο, Παναδέρο) κι ο τέταρτος ήταν εκτός αποστολής (Μαρτής), που και να μην ήταν, δεν θα αγωνιζόταν. Ούτως ή άλλως, τους τρεις τελευταίους δεν τους έχουμε δει καν.
Το εύκολο θύμα ακούει στο όνομα Νταβίντ Μπαντία. Τη μεγαλύτερη ευθύνη ωστόσο γι’ αυτήν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, την έχει στο 100% αυτός που τον έφερε. Αυτή είναι η δική μου αλήθεια.

Υ.Γ. Η ΑΕΚ έπαιζε σε τέσσερεις μέρες πρωτάθλημα-κύπελλο και το πρώτιστο θέμα συζήτησης ήταν αν θα επιστρέψει ή όχι ο πρόεδρος.

Υ.Γ 1. Έμειναν τρία παιχνίδια για να πετύχει τουλάχιστον τον μίνιμουμ στόχο της Ευρώπης. Η αποτυχία θα είναι μεγαλύτερη εάν δεν βγει στην Ευρώπη, σε μια χρονιά με πέντε εισιτήρια…

Ανδρέας Βεντούρης