Ο κάθε προπονητής σιχαίνεται να ακούει πως η ομάδα του είναι το φαβορί, οπόταν είναι λογικό ο Νιλ Λένον να θέλει να αποβάλει αυτόν τον χαρακτηρισμό που συνοδεύει την ομάδα του ενόψει του τελικού κυπέλλου.
Ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός δεν είναι βεβαίως χαζός. Αντιλαμβάνεται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που θέλει την Ομόνοια να έχει ήδη το κύπελλο στην τροπαιοθήκη της και θέλει να προλάβει… καταστάσεις. Εξ ου και οι δηλώσεις του ότι «δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την ατμόσφαιρα» κι ότι «δεν έχω ψευδαισθήσεις, πρέπει να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας».
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως ο κόουτς θέλησε να στείλει το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του, να μην παρασυρθούν από το… γιορτινό κλίμα που θα υπάρχει στο ΓΣΠ και να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα σοβαρότητα έναν τελικό, αλλά την ίδια ώρα θέλησε να στείλει μήνυμα και στον κόσμο, πως το κύπελλο δεν έχει κατακτηθεί ακόμη.
Στο αγωνιστικό, ο Λένον θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Λέζιακς όσο και τον Μάταβς, οπόταν επί της ουσίας η Ομόνοια πάει με καλές αγωνιστικές προϋποθέσεις στο ματς με τον Εθνικό.

Ανδρέας Βεντούρης