Ασταμάτητη προς τον τίτλο η Μίλαν. Με τους Τονάλι και Λεάο πρωταγωνιστές, οι «ροσονέρι» επικράτησαν 3-1 της Βερόνα με ανατροπή στο… γρουσούζικο «Μπεντεγκόντι» και πλησίασαν στον θρόνο.

Το ματς

Αν και το ματς είχε πολύ μεγάλη κρισιμότητα και βαθμολογική σημασία για την Μίλαν, το πρώτο μέρος στο Μπεντεγκόντι ήταν άκρως συναρπαστικο, με τις δύο ομάδες να παίζουν σε υψηλή ένταση και να βρίσκουν αμφότερες από μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και το πρώτο 20λεπτο τούς βρήκε να κυριαρχούν, για να έχουν δύο ευκαιρίες για γκολ με τους Κρούνιτς (η κεφαλιά του στο 14′ αποκρούστηκε από τον Μοντιπό) και Καλάμπρια (το σουτ του στο 19′ αποκρούστηκε με τα πόδια από τον κίπερ των γηπεδούχων) και να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα με τον Τονάλι αλλά το γκολ να μη μετράει μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR για οφσάιντ.

Η συνέχεια βρήκε τους Καπράρι (23′) και Σιμεόνε (25′) να απειλούν για λογαριασμό της Βερόνα, για να έρθει η φάση του 38ου λεπτού, όπου οι τζαλομπλού βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και έβαλαν φωτιά στην αναμέτρηση. Ήταν η στιγμή που ο Καπράρι πέρασε κάθετη πάσα στον Λάζοβιτς και εκείνος έβγαλε τη γλυκιά σέντρα από τα αριστερά, με τον Φαραόνι να κάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής για να νικήσει τον Μενιάν (1-0).

Ωστόσο, λίγο πριν από οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη (καλύτερη η Μίλαν στο πρώτο μέρος), με τους ροσονέρι να ισοφαρίζουν και να απογειώνουν τους 15.000 οπαδούς τους που ταξίδεψαν στην Βερόνα. Ο Λεάο έκανε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τα αριστερά γυρίζοντας τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και εκεί την βρήκε ο Τονάλι, για να την προωθήσει στα δίχτυα και να γράψει το 1-1.

Οι ίδιοι παίκτες, με τους ίδιους ακριβώς ρόλους, ήταν πρωταγωνιστές και στην πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος που είχε την ίδια κατάληξη. Ο Λεάο πήρε τη μπάλα πίσω από τη σέντρα και έκανε μία ταχύτατη κούρσα, για να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Τονάλι που δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να σκοράρει το δεύτερο γκολ του στο Μπεντεγκόντι, αυτό της ανατροπής, ανήμερα μάλιστα των 22ων γενεθλίων του.

ΒΕΡΟΝΑ: Μοντιπό, Ταμέζε, Καζάλε (66′ Χονγκλά), Τσεκερίνι (79′ Σούταλο), Φαραόνι (66′ Ντεπάολι), Ίλιτς, Λάζοβιτς, Γκιούντερ, Μπαράκ, Καπράρι, Σιμεόνε (72′ Λαζάνια)

ΜΙΛΑΝ: Μενιάν, Καλάμπρια (84′ Φλορέντσι), Τομόρι, Καλουλού, Ερναντέζ, Τονάλι, Κεσιέ, Σαλεμάκερς (63′ Μεσίας), Κρούνιτς (68′ Μπενασέρ), Λεάο (84′ Ιμπραχίμοβιτς), Ζιρού (62′ Ρέμπιτς)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ