Ήταν… σκασμένος ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά τον αγώνα με τον Άρη. Δεν εννοούμε στη συνέντευξη Τύπου, αλλά στην προπόνηση. Δεν είπε πολλά, αλλά μία ήταν η πιο χαρακτηριστική του ατάκα στους παίκτες του: «we killed ourselves».
Ελληνιστί, «αυτοκτονήσαμε». Αυτό ακριβώς τους είπε ο Γεωργιανός τεχνικός, συν ότι «χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να παλέψουμε για το πρωτάθλημα». Ο χρόνος βεβαίως δεν γυρίζει πίσω, αλλά τα λόγια του Τιμούρ αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματα όλων στην Ανόρθωση.
Ότι όντως έβαλαν τα χέρια τους κι έβγαλαν τα μάτια τους. Αυτό δεν ισχύει μονάχα για τον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, αλλά και σε προηγούμενους. Είχε κι άλλες ευκαιρίες η «κυρία» για να μειώσει την απόσταση από την κορυφή, αλλά τις πέταξε στα σκουπίδια.
Δεν χρειάζεσαι κανέναν σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσεις στη μνήμη σου, για παράδειγμα, τα δύο χαμένα πέναλτι με τον Απόλλωνα, που θα της άλλαζαν τη μοίρα. Εν ολίγοις, αυτό που είπε ο Κετσπάγια αποτελεί την εικόνα της Ανόρθωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μια σεζόν με ευκαιρίες που έμειναν ανεκμετάλλευτες. Για τον τίτλο, πάντοτε. Τουλάχιστον, έχει μία (άλλη) ευκαιρία, να παλέψει για τη δεύτερη θέση και το Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγο πάντως, δεν το λες.

Ανδρέας Βεντούρης