Τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι, αλλά και στον αιώνιο αντίπαλο του Κριστιάνο Ρονάλντο υπογράμμισε ο Ισπανός δημοσιογράφος και βιογράφος του Αργεντινού σταρ Γκιγιέμ Μπαλαγκέ.
Ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούν για τους περισσότερους φίλους του ποδοσφαίρου, δύο από τους κορυφαίους παίκτες της τελευταίας δεκαετίας.
Οι δυο τους αποτέλεσαν τις σημαίες των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αντίστοιχα, ωστόσο έχουν γυρίσει πλέον σελίδα στην καριέρα τους καθώς αγωνίζονται σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ανάμεσα στους δύο αυτούς αστέρες υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα να τους ξεχωρίζει ως ποδοσφαιριστές. Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με τον Γκιγέμ Μπαλαγκέ, ο οποίος είναι Ισπανός δημοσιογράφος και βιογράφος του Αργεντινού αστέρα, οι δύο παίκτες έχουν διαφορετικές προτεραιότητες, με τον CR7 να μην διακρίνεται για το ομαδικό του πνεύμα.
«Ο Μέσι και ο Ρονάλντο έχουν διαφορετικές προτεραιότητες. Για τον Μέσι, η επιτυχία δεν είναι μόνο να σκοράρει, αλλά να παραμένει πάντα συνδεδεμένος με το παιχνίδι. Οι τρεις ασίστ του (εναντίον της Κλερμόν) δείχνουν πόσο έχει θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία της ομάδας του» ανέφερε ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση, στη στήλη του στην εφημερίδα Parisien.
Στην συνέχεια των λεγομένων του ο Μπαλαγκέ πρόσθεσε: «Το διάβασμα και η κατανόηση του παιχνιδιού είναι στο ίδιο επίπεδο με την τεχνική του. Για δύο ή τρεις σεζόν, ενώ παρέμεινε ένας τρομερός σκόρερ, άλλαξε θέση στον αγωνιστικό χώρο, μετακινούμενος περίπου 20 μέτρα προς τη μεσαία γραμμή. Έτσι, αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αποφάσισε να κινηθεί στην ίδια απόσταση, αλλά προς την άλλη κατεύθυνση, πιο κοντά στον στόχο. Ο Ρονάλντο σκέφτεται τον εαυτό του, ο Μέσι την ομάδα».
Παράλληλα ο ίδιος υποστήριξε πως ο πατέρας του «Πούλγκα» ήταν αυτός που είχε προβλέψει πως κάποια στιγμή θα άλλαζε τον τρόπο παιχνιδιού του: «Πριν από χρόνια, ο πατέρας του, Χόρχε, μου είχε προβλέψει ότι ο Λίο θα άλλαζε κάποια στιγμή το παιχνίδι του. Δεν θα γίνει ποτέ μέσος όπως ο Τσάβι, αλλά είναι τέλειος για την παράδοση της τελευταίας πάσας».
Ολοκληρώνοντας ο Μπαλαγκέ αναφέρθηκε και στην ποιότητα των παικτών, η οποία βοηθάει-ευνοεί τον Μέσι σε αυτό: «Ο ρυθμός και η δύναμη του Εμπαπέ τού δίνουν τη χρυσή ευκαιρία να σερβίρει αμέτρητες ασίστ. Με τον Νεϊμάρ, συχνά πιο κοντά του, βρίσκεται σε καλή θέση να φτιάξει την αντίπαλη άμυνα. Αυτή η νέα οργάνωση λειτούργησε καλά ενάντια στη Ρεάλ για 150 λεπτά. Ο Μέσι έπαιξε πολύ πίσω για να καθοδηγήσει το παιχνίδι».