Με δυο τέρματα του κυνικού Ενκέτια, αλλά και γκολ του Σάκα με πέναλτι… ανακάλυψη, η Άρσεναλ τιμώρησε την κακή βραδιά της άμυνας της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Επιβλήθηκε 4-2 των «μπλε» και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία κάκιστα αποτελέσματα. Οι «κανονιέρηδες» συνεχίζουν την κόντρα με την Τότεναμ για την είσοδο στην 4άδα, μεγάλο πισωγύρισμα ψυχολογίας για την ομάδα του Τούχελ.

Το ματς:

Ρυθμός, λάθη στις άμυνες, τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, εξαιρετικό ντέρμπι για βραδιά ακριβώς στη μέση της εβδομάδας. Η Τσέλσι δέχθηκε δυο γκολ κόντρα στη ροή που είχε πάρει το ματς απέναντι στην Άρσεναλ, όμως, οι «κανονιέρηδες» ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί όταν έτρεχαν μπροστά, αλλά και προς τα τέλη του πρώτου μέρους όπου πήραν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Σωτήριος βαθμός στο 90+2′ για την Έβερτον, συνεχίζει ακάθεκτη η Νιούκαστλ! (vids)
Στο 13ο λεπτό ένα λανθασμένο γύρισμα του Κρίστενσεν προς τον Μεντί επέτρεψε στον Ενκέτια που ακολουθούσε τη φάση να πλασάρει για το 1-0 της ομάδας του Αρτέτα, ωστόσο, στο 17′ ο Βέρνερ από πλάγια αριστερά έκανε δεξί σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τζάκα και νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 1-1.

Η Άρσεναλ από την … τρικυμία στα μετόπισθεν στο 27′ έβγαλε αντεπίθεση και κατάφερε και να σκοράρει! Ο Τζάκα έκανε ντρίμπλες με ρίσκο, αλλά τις πέτυχε, στα όρια της περιοχής της ομάδας του, οι Όντεγκααρντ και Σάκα βοήθησαν στην ανάπτυξη της φάσης και ο Σμιθ – Ρόου με χαμηλό δεξί σουτ στην κίνηση έβαλε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Και η νέα χαρά, όμως, των «κανονιέρηδων» θα κρατούσε ελάχιστα λεπτά, με τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα να ισοφαρίζει στο 32′!

Ο Γουάιτ έχασε τη μπάλα από την πίεση των Βέρνερ και Μάουντ, ο τελευταίος από αριστερά γέμισε προς την περιοχή και ο captain των «μπλε» προλαβαίνοντας τον Ταβάρες πλάσαρε με τη μία για το 2-2 και το ντέρμπι είχε πλέον τρελή εξέλιξη. Ένα τρομερό σουτ του Σμιθ – Ρόου από τα όρια της περιοχής λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ανησύχησε πολύ την Τσέλσι, όμως, το ισόπαλο σκορ διατηρήθηκε για να ξεκινήσει νέα προσπάθεια και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο μέρος.

Ο Τόμας Τούχελ θέλησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της άμυνας της Τσέλσι άμεσα κι έτσι ο Τιάγκο Σίλβα πήρε τη θέση του Κρίστενσεν με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου. Και πάλι, όμως, αυτό δεν σήμαινε ότι σταμάτησαν τα λάθη, από τα οποία η Άρσεναλ πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα! Στο 57′ ο Ενκέτια αν και έκανε εξαιρετική πρώτη επαφή με τη μπάλα για να γυρίσει πρόσωπο προς την εστία, πήρε κόντρες και από τον Τιάγκο Σίλβα και από τον Μαλάνγκ Σαρ για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Μεντί για το 3-2.

Ο Τούχελ έριξε στο ματς και τον Κάι Χάβερτς αντί του Ρομέλου Λουκάκου που δεν βοήθησε γι’ ακόμα ένα ματς, η Τσέλσι θα ήθελε ιδανικά ν’ απαντήσει ξανά άμεσα, όμως δεν το κατάφερε αυτό. Ο Μικέλ Αρτέτα ήξερε πως να οργανώσει την αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ και να φανούν δυνατές και συγκεντρωμένες οι γραμμές της ομάδας του, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ζοριστούν πολύ. Και εκτός αυτού, η Άρσεναλ σε αντεπιθέσεις προκαλούσε συνεχώς κινδύνους για τα καρέ του Μεντί για να τελειώσει το ματς, όπως κι έγινε στο 90′.

Ο Σακά πανέξυπνα κράτησε τον Αθπιλικουέτα και κέρδισε πέναλτι που προκαλεί απορίες, το εκτέλεσε ο ίδιος και έγραψε το τελικό 4-2 για την εξασφάλιση των τριών βαθμών στο «σπίτι» της συμπολίτισσας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ