Θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη σύγκρουση, ή θα βρεθεί τρόπος και γέφυρα επικοινωνίας; Συνήθως, πριν από κάθε συνέλευση (τακτική ή έκτακτη δεν έχει σημασία) δημιουργείται κλίμα εσωστρέφειας και για τούτο άλλωστε, η ΚΟΠ, έχει συγκαλέσει για αύριο Τετάρτη έκτακτη συνέλευση.
Βασικά, υλοποιεί το αίτημα συγκεκριμένων ομάδων που έχουν βάλει υπογραφή και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο θέμα συζήτησης στη διάρκεια της συνέλευσης.
Οι πληροφορίες που έρχονται ένα 24ωρο πριν το γεγονός θέλουν το σκηνικό να έχει διαμορφωθεί ως εξής.
1. Οι ομάδες που έχουν αντιδράσει, θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον αναπληρωτή πρόεδρο Χάρη Λοιζίδη, για την γνωστή του παρέμβαση, μετά το ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ στο κύπελλο για να υποβιβαστεί ο Νικόλας Νεοκλέους.
Ταυτόχρονα, θα κληθεί ο πρόεδρος της ΚΟΠ να δώσει τη δική του εξήγηση ,για την στάση που έδειξε η ΚΟΠ ώστε την επόμενη κιόλας μέρα να υλοποιήσει την επιθυμία Λοιζίδη.
2. Από πλευράς ΑΠΟΕΛ, που είναι η ομάδα την οποία κατηγορούν μέσα από δηλώσεις και ανακοινώσεις, οι άλλες ομάδες, αναμένεται να παρουσιαστούν επιχειρήματα μέσα από τα οποία στο παρελθόν, έγιναν δηλώσεις και πάρθηκαν επίσης αποφάσεις για διαιτητές οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό, δεν ορίζονται σε αγώνες ομάδων που τους έχουν κηρύξει ανεπιθύμητους.
3. Θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΚΟΠ, να αιτιολογήσει συγκεκριμένες ενέργειες του Μάζιτς. Τόσο σε ότι αφορά αξιολογήσεις αλλά και ορισμούς, όπως επίσης και γιατί έχει διαχωρίσει τους δύο ημιτελικούς του κυπέλλου φέρνοντας ξένο διαιτητή μόνο στον ένα.
Το ερώτημα, είναι αν θα φέρει και τι θα φέρει σαν αποτέλεσμα η συνέλευση. Παίρνοντας μάλιστα σαν δεδομένο, τι έγινε στην πρόσφατη συνεδρία της εκτελεστικής, όταν έγινε θόρυβος για τους υποβιβασμούς διαιτητών, αλλά κανένας δεν τόλμησε να αντιδράσει μπροστά στο Μάζιτς, δεν αποκλείεται να δούμε ξανά το ίδιο σκηνικό.
Δηλαδή, να μείνουν πάλι στα λόγια και να συνεχίσει όπως είναι η κατάσταση. Βασικά, μόνο οι ίδιοι οι πρόεδροι, είναι σε θέση να καθορίσουν την επόμενη μέρα.
Θα τολμήσουν να…συγκρουστούν με την ομοσπονδία; Συνήθως δεν το κάνουν και δέχονται τα πράγματα όπως είναι.
Άρα λοιπόν, για να φέρει κάποιο αποτέλεσμα η συνέλευση, πρέπει να το θελήσουν οι πρόεδροι των ομάδων.

Μιχάλης Παπαγεωργίου