Είναι πολύ λογικό! Όλοι πλέον ζουν και αναπνέουν στο «Νησί» για το ντέρμπι ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ, με τα κομπιουτεράκια και τα στατιστικά στοιχεία να υπολογίζουν κάθε πιθανό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να επιφέρει ανακατατάξεις στην βαθμολογία της Premier League.

Συμπεράσματα έχουν προκύψει, σαφώς και δεν είναι δεδομένα, καθώς έχουμε αρκετές αγωνιστικές να εκκρεμούν, αλλά πολλοί θεωρούν πως αν οι «πολίτες» πάρουν το τρίποντο, κατά 86% «κλειδώνουν» ακόμη ένα πρωτάθλημα την τελευταία πενταετία.

Ωστόσο, οι απόψεις δεν διαφέρουν πολύ, ακόμη και αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έρθει ισόπαλη με την Λίβερπουλ, με το ποσοστό να παραμένει υψηλό, στο 63%, εν αντιθέσει με το 37% των «κόκκινων».

Παρά ταύτα, αν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πάρει τη νίκη, όλα αλλάζουν και αυτομάτως με το +2, γίνεται η ίδια φαβορί, ακόμη και αν θεωρητικά έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους «πολίτες».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράιτον (Εντός),  Γουότφορντ (Εντός), Λιντς (Εκτός), * Εκκρεμεί το Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι * Νιούκαστλ (Εντός), Γουέστ Χαμ (Εκτός), Άστον Βίλα (Εντός)

Λίβερπουλ*Εκκρεμεί το Άστον Βίλα – Λίβερπουλ*, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Εντός), Έβερτον (Εντός), Νιούκαστλ (Εκτός), Τότεναμ (Εντός), Σαουθάμπτον (Εκτός), Γουλβς (Εντός)

Οι πιθανότητές της αυξάνονται στο 68%, με τους γηπεδούχους να πέφτουν στο 32%! Σχεδόν το μισό δηλαδή από όσο συγκεντρώνουν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης (61% -39%).

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά που προκύπτουν από την έκβαση της αναμέτρησης:

Νίκη της Μάντσεστερ Σίτι

Σίτι – 86%; / Λίβερπουλ – 14%

Ισοπαλία στο ντέρμπι

Σίτι – 63% / Λίβερπουλ – 37%

Νίκη της Λίβερπουλ

Σίτι – 32% / Λίβερπουλ – 68%